Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας – Ζαχάρως: Αποχή από τις εκλογές υπηρεσιακών συμβολυλων

24 Ιουλίου - 16:21 Τοπικά

     Συνάδελφοι παρά το γεγονός ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών έχει σταλεί μία σειρά εγγράφων τόσο από την ΑΔΕΔΥ όσο και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητώντας την παράταση των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν υπήρξε καμία απάντηση, η τακτική δε που ακολουθήθηκε από την πλευρά του Υπουργείου ήταν αυτή της «σιγής ιχθύος».

    Αντί ο Υπουργός Εσωτερικών να πράξει το αυτονόητο, δίνοντας παράταση τουλάχιστον έξι μηνών ή ενός έτους της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, επέλεξε εν είδει κωμωδίας να δοθεί παράταση εφτά ημερών. Δεν αντιλαμβανόμαστε, ούτε μας ενδιαφέρει να αντιληφθούμε τον τρόπο που σκέφτεται, ούτε πρόκειται να κάνουμε κριτική σε μια πράξη που στερείται σοβαρότητας. Μπορεί το Υπουργείο να θεωρεί ότι εν μέσω καραντίνας, lockdown και πανδημίας μπορούν να πραγματοποιηθούν εκλογές, εμείς όμως σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε κάτι τέτοιο. Ως Σύλλογος έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή και μάλιστα πρωτοστατώντας ότι προέχει η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων και ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν εκλογές με αυτές τις συνθήκες. Αν  και  στις αντίστοιχες εκλογές στους εκπαιδευτικούς η συμμετοχή ήταν 5%, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι της τάξης του 0,5%. Το Υπουργείο βιάζεται εν μέσω καραντίνας να προχωρήσει η εκλογική διαδικασία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με μια ακατανόητη λογική, αλλά δεν βιάζεται να προχωρήσει σε κρίσεις της ιεραρχίας του Δημοσίου. Βολεύει και αυτήν και την προηγούμενη Κυβέρνηση η πλέον παγκόσμια πρωτοτυπία να έχει διορισμένη ιεραρχία. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους σε παραταξιακό και Σωματειακό επίπεδο να απέχουν από κάθε εκλογική διαδικασία και να αποσύρουν τα ψηφοδέλτια που έχουν καταθέσει, σύμφωνα με τις αποφάσεις όλων των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων, αλλά και σύμφωνα με την αντίληψη της κοινής λογικής.

   Καλούμε επίσης τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών να απέχουν από κάθε εκλογική διαδικασία, προφυλάσσοντας πρωτίστως την υγεία τους, αλλά και την αξιοπρέπεια τους. Ειδικά στην περίπτωση των μελών των εφορευτικών επιτροπών, είναι ευκόλως κατανοητό ότι θα πρέπει να έρθουν σε άμεση επαφή με 250-300 ή και παραπάνω άτομα σε μια ημέρα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

    Επειδή η διαχρονική μας πορεία είναι απόρροια συνέπειας και ταύτισης λόγων και έργων, σοβαρότητας και αξιοπρέπειας θεωρούμε ότι εκλογές ούτε μπορούν να γίνουν ούτε πρόκειται να γίνουν και υπ’ αυτές τις συνθήκες ο Σύλλογος μας αποσύρει όλα τα μέλη του από τα ψηφοδέλτια που έχουν κατατεθεί με όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις.

    Δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό το θέατρο του παραλόγου και το ίδιο ακριβώς καλούμε και τις άλλες παρατάξεις να πράξουν κάτι το οποίο θεωρούμε ότι θα γίνει σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 

 

 

 

     Ο Πρόεδρος                                                                                         Η Γραμματέας

 

 

 

Γαρύφαλλος Χρήστος                                                                              Γάζου Ελένη

 

Περισσότερα Νέα