Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας – Ζαχάρως: Οι εργαζόμενοι ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται, ούτε τρομοκρατούνται, ούτε φιμώνονται και το κυριότερο δεν φοβούνται!!!

24 Ιουλίου - 16:32 Τοπικά

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας – Ζαχάρως, ομόφωνα καταδικάζει την απρόκλητη λεκτική και άνανδρη επίθεση που δέχθηκε συνάδελφός μας εν ώρα καθήκοντος στην Δ/νση  Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας.

Εκφράζουμε την στήριξή μας στη συνάδελφο αλλά και σε όλους τους συναδέλφους μας και καταγγέλλουμε τα γεγονότα και τέτοιες συμπεριφορές εκδικητικού χαρακτήρα και με αίσθημα ευθύνης έναντι των συναδέλφων θα πράξουμε τα δέοντα δυναμικά και όσα ο Νόμος ορίζει.

Στις 26 Μαΐου 2020 εισήλθαν στο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (κτίριο Ψυχαλίνου), δύο πολίτες (υπάρχουν τα ονόματα), δηλώνοντας ψευδώς στον υπάλληλο που είναι στην πόρτα ότι είχαν ραντεβού για να μπορέσουν να εισέλθουν στο κτίριο, κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων και μέτρων του Υπουργείου Εσωτερικών προς αποφυγή διάδοσης του Covid – 19.

Παρόλο ότι ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο αγνόησαν τις οδηγίες και εισήλθαν, επιτέθηκαν λεκτικά εντόνως στην συνάδελφο παρουσία τριών άλλων συναδέλφων χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Κινήθηκαν απειλητικά εις βάρος της με φράσεις «σε έχω βάλει στο μάτι» «θα με βρεις μπροστά σου», «θα τα πούμε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προβούν σε ενέργειες με στόχο την πρόκληση οποιασδήποτε μορφής βλάβης στο άτομό της.

Απώτερος στόχος τους ήταν ο εκφοβισμός της συναδέλφου προκειμένου να υποκύψει και να προβεί σε παράνομες πράξεις έτσι ώστε να αποσπάσουν χρήματα του δημοσίου συγγενικά τους πρόσωπα για τα οποία δεν είχαν κριθεί δικαιούχοι βάσει των σχετικών διατάξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω πολίτες ενεργούσαν για υποθέσεις συγγενικών τους προσώπων για τις οποίες είχε εκδοθεί διοικητική πράξη, τους είχε κοινοποιηθεί και για τις οποίες είχαν ενημερωθεί ότι έπρεπε να κάνουν ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εφ’ όσον θεωρούσαν ότι η υπηρεσία δεν έκρινε ορθά.

-Επειδή είναι η πέμπτη φορά που στην συγκεκριμένη υπηρεσία γίνονται τέτοιου είδους συμπεριφορές και από συγκεκριμένα άτομα.

 -Απαιτούμε να εκδοθεί ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πύργου, που θα καταδικάζει τις παντός τύπου προσβλητικές επιθέσεις που δέχονται οι υπάλληλοι κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους, οι οποίοι ασκώντας τα υπαλληλικά τους καθήκοντα γίνονται εξιλαστήρια θύματα της ανευθυνότητας της έλλειψης σεβασμού και κοινωνικής παιδείας τρίτων.

-Ζητάμε από την Ομοσπονδία μας (ΠΟΕ – ΟΤΑ), να στηρίξει την  3ωρη στάση εργασίας που προκηρύσσουμε ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην συνάδελφό μας την Δευτέρα 01-06-2020 από ώρα 09:00 – 12:00.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι και θα είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των συμπολιτών και θα πρέπει να προστατεύονται και όχι να ζουν υπό καθεστώς τρομοκρατίας, προκειμένου να μπορούν αβίαστα να πράττουν το καθήκον τους όπως αυτό ορίζεται από τους Νόμους και το Σύνταγμα αλλά και με δεδομένο ότι δεν θα πρέπει να είναι έρμαιο στις διαθέσεις του καθενός που θεωρεί ότι θίγεται.

Ζητάμε από όλους την συμπαράστασή σας, την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων μας και την προστασία τους από επιθέσεις βίας που δέχονται από πολίτες καθημερινά με κίνδυνο την προσωπική τους ασφάλεια.

Πιστεύουμε ότι και η δικαιοσύνη θα επιληφθεί άμεσα και θα πράξει το χρέος της.

Οι εργαζόμενοι ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται, ούτε τρομοκρατούνται, ούτε φιμώνονται και το κυριότερο δεν φοβούνται!!!

 

Το Δ.Σ

 

Περισσότερα Νέα