Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου για επίσκεψη Γκάγκα: "Θέλουμε έργα και όχι πυροτεχνήματα."

24 Ιουλίου - 19:26 Τοπικά

Η επόμενη μέρα της αλλαγής σκυτάλης στην διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας και η επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, θα έχει αμφίβολα αποτελέσματα. «Και αυτό γιατί συνεχίζουν να βγάζουν προκηρύξεις δίχως κίνητρα όπως επανειλημμένως έχουμε τονίσει και δυστυχώς φοβάμαι ότι οι διαγωνισμοί θα συνεχίσουν να βγαίνουν άγονοι και εμείς θα αναλωνόμαστε σε δελτία τύπου για μετακινήσεις ιατρών και νοσηλευτών και σε αναστολές νοσηλευτικών δομών και κλινικών.
Ευελπιστούμε επίσης σε διαγωνισμούς νοσηλευτικού προσωπικού καθώς η νοσηλευτική μονάδα Πύργου υπολείπεται κατά 1/3 της στελέχωσης. Άμεσα θα πρέπει να δουν και το θέμα των επικουρικών καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παθολογική του το μισό νοσηλευτικό προσωπικό αποτελείται από Επικουρικούς.
Στην αυριανή συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό δεν πρέπει να σταθούμε στα λόγια αλλά στα έργα. Θέλουμε έργα και όχι πυροτεχνήματα.
Διεκδικούμε την άμεση στελέχωση δύο παθολογικών κλινικών σε επίπεδο νομού καθώς μια δεν επαρκεί για τις ανάγκες του πληθυσμού του Νομού. Ήδη την καλοκαιρινή περίοδο έχει πληρότητα 125% και υπάρχει διασπορά του κορονοϊού και σε άλλες κλινικές.
Το νοσοκομείο επίσης δεν διαθέτει Πνευμονολόγο, βασική ειδικότητα για την σωστή λειτουργία της παθολογικής κλινικής ενώ επίσης υπάρχει μόλις ένας Νευρολόγος.
Σε ακόμα πιο τραγική θέση είναι η Ουρολογική κλινική που προσπαθεί με το ζόρι στέκεται όρθια και αυτό χάρις τις φιλότιμες προσπάθειες των δύο εναπομεινάντων ιατρών που δεν σταμάτησαν να δουλεύουν αδιάκοπα ακόμα και κατά την περίοδο της πανδημίας παρότι για πολλές ειδικότητες τα εξωτερικά ιατρεία είχαν αναστείλει την λειτουργία τους.
Διεκδικούμε ακόμα, άμεση πλήρωση των κενών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καθώς είναι η μόνη δημόσια δομή στο νομό και με την πρόσφατη μετακίνηση του νοσηλευτικού προσωπικού αναγκάστηκε σε μείωση του όγκου των ασθενών.
Τέλος, διεκδικούμε άμεση πρόσληψη ενός τουλάχιστον Ψυχιάτρου καθώς οι ανάγκες λειτουργίας της κλινικής, των εξωτερικών ασθενών στα τακτικά ιατρεία, των Εισαγγελικών παραγγελιών και του Ξενώνα Ψυχαργώς με μόνο τρεις ιατρούς κρίνετε επισφαλής.
Ο πρόεδρος
Γιάννης Γεωργίου

Περισσότερα Νέα