Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου: " Ποτέ δεν ζητήσαμε το κλείσιμο καμίας Νοσηλευτικής μονάδας του Νομού "

24 Ιουλίου - 19:28 Τοπικά

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Σύλλογος με τον Δήμαρχο Πύργου μας ανέφερε ότι η κατάσταση του Νοσοκομείου Πύργου είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη του Πύργου και το έχει βάλει ως θέμα στο συμβούλιο της Τετάρτης. Μάλιστα, κάλεσε τον πρόεδρο να ενημερώσει το συμβούλιο και να εκθέσει τις απόψεις του Συλλόγου.
Η συστράτευση του στο πλευρό μας, δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον αγώνα μας και ελπίζουμε και σε άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες από όλους τους φορείς της πόλης αλλά και του Νομού. Εμείς θα προσπαθήσουμε να φέρουμε όσους περισσότερους κοντά μας.
Μεγάλο χρέος μας είναι και οι άδειες του εξουθενωμένου προσωπικού που όπως τονίσαμε και πρόσφατα έχουν υπόλοιπα αδειών και οφειλόμενων ρεπό πολλών ετών. Έχουμε έρθει σε μια πρώτη επαφή με την διοίκηση η οποία μας υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει όλοι να πάρουν άδειες. Μένει να το δούμε. Ο Σύλλογος είναι διατεθειμένος να προσφύγει σε κάθε μορφής διεκδίκηση ακόμα και μέσω της νομικής οδού προκειμένου οι συνάδελφοι να δικαιωθούν. Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ και να ξεκαθαρίσω το θέμα που έχει προκύψει και με τους συναδέλφους στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Ο Σύλλογος εργαζομένων ποτέ δεν διεκδίκησε το κλείσιμο καμίας Νοσηλευτικής μονάδας του Νομού αλλά το μόνο που ζητάει είναι η άμεση στελέχωση του νοσοκομείου Πύργου με μόνιμο προσωπικό. Δεν θέλουμε να στηριζόμαστε σε δεκανίκια, χωρίς να θέλω να προσβάλλω τους συναδέλφους, θέλουμε να μπορούμε να σταθούμε στα δικά μας πόδια, στις δικές μας δυνάμεις. Εμείς θελήσαμε να στηλιτεύσουμε τις ενέργειες του διοικητή της 6ης Υπε και γενικότερα του υπουργείου υγείας.
Θα πρέπει επιτέλους να μας πουν τι έχουν σχεδιάσει για το χάρτη υγείας του Νομού. Γιατί αυτή τη στιγμή στο νομό υπάρχουν δύο νοσοκομεία φαντάσματα γιατί πώς αλλιώς να ονομάσω δύο νοσοκομεία χωρίς νοσηλευόμενους και ένα νοσοκομείο υπό κατάρρευση. Ας μας πουν τι θέλουν στην Ηλεία αν θέλουν δύο νοσοκομεία να κάνουν δύο νοσοκομεία όχι πυροτεχνήματα. Τέλος τα παιχνίδια να πάρουν το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος και να μας πουν πως το θέλουν και με τι υπηρεσίες. Εμείς μακάρι να δούμε μια πραγματική επανεκκίνηση αλλά με εφημερίες και πλήρη λειτουργία όχι παραμαγαζα.

Περισσότερα Νέα