ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΛΑΕΤΗΣ» : Μια εποικοδομητική συζήτηση με τον ιδιοκτήτη της Κεραμουτοβλοποιίας «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ»

24 Ιουλίου - 16:23 Τοπικά

Τους στόχους και τις δράσεις του το τελευταίο διάστημα είχε την ευκαιρία να εκθέσει στον ιδιοκτήτη της εταιρείας «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ» κ. Κώστα Παναγιωτόπουλο το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στα γραφεία της εταιρείας μετά από πρόσκληση του κ. Παναγιωτόπουλου.

  Ο κ. Παναγιωτόπουλος αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Συλλόγου για την αποδοχή της πρόσκλησης, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τις μέχρι τώρα δράσεις του Συλλόγου που όπως ανέφερε είναι αξιέπαινες αφού είναι μια προσπάθεια που γίνεται για πρώτη φορά την Ηλεία – αυτή της ανάδειξης και προβολής της τοπικής ιστορίας του 1821 από τον πρώτο Σύλλογο Ιστορικής Αναβίωσης στο νομό.

  Αναφέρθηκε δε στην πρόσφατη εκδήλωση στο Θεματικό Πάρκο «ΞΥΣΤΡΗ» στον Πύργο όπου παρουσιάστηκε η πρώτη οργανωμένη δράση του Συλλόγου που αφορούσε την ταινία – ντοκιμαντέρ για την Πολιορκία και Άλωση του Λάλα με την καθοριστική μάχη στο Πούσι τον Ιούνιο του 1821 τονίζοντας ότι παρόλο που η προσπάθεια υπήρξε εθελοντική και ερασιτεχνική, το αποτέλεσμα της ταινίας ήταν άκρως επαγγελματικό και δικαίωσε τους εκατοντάδες πολίτες του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής που παρακολούθησαν την όλη εκδήλωση.

«Θα είμαι αρωγός στις δημιουργικές σας προσπάθειες»

Συνεχίζοντας ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Συλλόγου και θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να τον βοηθήσει στις μελλοντικές του δράσεις.

  Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «όλοι μας θα πρέπει να βάλουμε ένα λιθαράκι ώστε να αναδείξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Θα είμαι αρωγός στις προσπάθειές σας».

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Λάμπρος αφού ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτόπουλο για τα καλά του λόγια προς τον Σύλλογο, ανέφερε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να τον κάνει επίτιμο μέλος. Τόνισε δε ότι ο Σύλλογος χρειάζεται την βοήθεια και συνεργασία ανθρώπων σαν τον κ. Παναγιωτόπουλο με αγάπη για την ιστορία – πολιτισμό καθώς και για το ήθος και την ακεραιότητά του.

  Ο Γραμματέας του Συλλόγου Γεώργιος Κουρκούτας με την σειρά του προσέφερε στον κ. Παναγιωτόπουλο το βιβλίο του με θέμα την ζωή και την δράση του τοπικού ήρωα Χαραλάμπη Βιλαέτη ενώ ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φώτης Βερβίτας έκανε μια ενημέρωση αναφορικά με το Άγημα Ιστορικής Αναβίωσης που ετοιμάζει ο Σύλλογος και τις μελλοντικές του δράσεις.

   Στη συνάντηση εκτός των παραπάνω παραβρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Θανάσης Αναγνωστόπουλος, Σταμάτης Πολίτης και Νίκος Μητσόπουλος.

Περισσότερα Νέα