Συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Άννας Μαστοράκου στη σύσκεψη φορέων για την ανάγκη στελέχωσης του ΓΝ Ηλείας

22 Φεβρουαρίου - 20:04 Τοπικά

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου, συμμετείχε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, στην ευρεία σύσκεψη φορέων για την ανάγκη  στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας. 

Κατά την τοποθέτησή της, η Αντιπεριφερειάρχης, εξέφρασε την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκησε ό,τι αφορά την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς έχουν ήδη δεσμευθεί 22 εκατ. ευρώ για την ανανέωση εξοπλισμού όλων των Νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας. 

«Το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν επτά κενές γιατρών στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Ηλείας προκαλεί αναταράξεις και στη λειτουργία των Παθολογικών κλινικών των δύο Νοσηλευτικών μονάδων της Πάτρας. Ενδεικτικό είναι ότι έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους Παθολόγοι, ενώ ιατροί αποφεύγουν την ένταξή τους στις προκηρύξεις θέσεων Παθολογίας στην Πάτρα, λόγω του καθεστώτος μετακινήσεων για κάλυψη των αναγκών εφημέρευσης στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας» παρατήρησε η κ. Μαστοράκου. 

Η Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε μία δέσμη μέτρων με σκοπό τη δημιουργία κινήτρων για την προσέλκυση παθολόγων στη νοσηλευτική μονάδα. Συγκεκριμένα:

  • Αυτόνομη προκήρυξη μόνιμων πολλαπλών κενών θέσεων για το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας
  • Προκήρυξη μόνιμων θέσεων παθολογικής κλινικής σε διαφορετικές βαθμίδες (Συντονιστή Διευθυντή, Διευθυντή, Επιμελητή Α΄ και Επιμελητές Β).
  • Χαρακτηρισμός ως άγονο τύπου Α του Νοσοκομείου ή της Παθολογικής κλινικής
  • Επιστημονική διασύνδεση με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών « Άγιος Ανδρέας».
  • Προκήρυξη 3 θέσεων επικουρικών ιατρών που εκκρεμούν με εξεφρασμένο ενδιαφέρον συμμετοχής από ιατρούς
  • Κίνητρα από την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού

Ακόμα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε έντονη αναφορά στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την εγκύκλιο του Υφυπουργού Υγείας, Δ. Βαρτζόπουλου, για την εκτέλεση των εισαγγελικών εντολών σε ψυχιατρικούς ασθενείς απουσία αστυνομικής δύναμης, καθώς έχει φέρει σε απόγνωση τους ψυχιάτρους που υπηρετούν στην ψυχιατρική κλινική. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας προτίθεται να μεταβιβάσει τα αντίστοιχα αιτήματα και να δρομολογήσει σχετική παρέμβαση στους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Περισσότερα Νέα