Συμπαράσταση Σωματείου Εργαζομένων στα Εμπορικά Καταστήματα & Υπηρεσίες Ηλείας, Ομάδας Γυναικών Πύργου και Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Αμαλιάδαςγια το μη κλείσιμο των 2 παιδικών σταθμών

24 Ιουλίου - 19:31 Τοπικά

Το Σωματείο μας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα του συλλόγου σας και των εργαζομένων απέναντι στην απαράδεκτη απόφαση να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Η ελπίδα βρίσκεται στην συλλογική διεκδίκηση και την αγωνιστική στάση ζωής για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών .

Απαιτούμε:

Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός στον Δήμο Πύργου

Να μην χάσει κανένας εργαζόμενος από τους παιδικούς σταθμούς τη δουλειά του.

Άμεσα να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανέγερση νέων παιδικών σταθμών.

Να ιδρυθεί δημοτικός βρεφικός σταθμός.

Να ιδρυθούν κατάλληλες δημοτικές δομές για παιδιά ΑΜΕΑ

Κανένα παιδί να μην μείνει εκτός των παιδικών σταθμών του δήμου.

Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:00 στον δεύτερο παιδικό σταθμό.

Η Ομάδα Γυναικών Πύργου

Η Ομάδα Γυναικών Πύργου μέλος της ΟΓΕ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων των Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους.

            Η απαράδεκτη θέση της δημοτικής αρχής, να κλείσουν δύο παιδικοί σταθμοί, έρχεται να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, την ίδια στιγμή που οι ανάγκες των οικογενειών απαιτούν όχι μόνο να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός, αλλά να δημιουργηθούν νέοι.

Η απόφαση αυτή αφήνει μετέωρους τους γονείς και τους εργαζόμενους δημιουργώντας τους περισσότερα προβλήματα στις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν.

Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών του Δήμου μας, τους γονείς τα νέα ζευγάρια, σε συμπόρευση στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων φωνάζοντας μαχητικά “ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ- ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ”

 

Όλοι και όλες την Τετάρτη 15/6/2022 και ώρα 10.00πμ

στον 2ο παιδικό σταθμό (Ρήγα Φεραίου)

 

Ομάδα Γυναικών  Πύργου

Μέλος της Ο.Γ.ΕΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΤΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Ο Σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως και στους συναδέλφους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πύργου.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη μεθόδευση για το κλείσιμο δύο παιδικών  σταθμών  στην πρωτεύουσα του Νομού  με χωρητικότητα 125 νηπίων, χωρίς να προβλέψουν κανένα μέτρο για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται,  αφήνοντας ξεκρέμαστους και τους γονείς αλλά και τους εργαζόμενους.

Η απαράδεκτη αυτή στάση της δημοτικής αρχής, έρχεται να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, την ίδια στιγμή που οι ανάγκες των οικογενειών απαιτούν όχι μόνο να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός, αλλά να δημιουργηθούν και νέοι.

Κάθε χρόνο όλο και περισσότερα παιδιά μένουν εκτός, των ολοένα και υποβαθμισμένων δομών του δήμου, ως αποτέλεσμα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες έβαζαν μπροστά τη λογική του κέρδους – οφέλους σε βάρος των αναγκών των λαϊκών οικογενειών. Επίσης, και η σημερινή κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει, να δώσει χρηματοδοτήσεις  ώστε να διασφαλίζεται η σωστή, με επιστημονικούς όρους, λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας δεν μπαίνουν στο ζύγι του κέρδους. Η προσχολική αγωγή είναι ανάγκη και δικαίωμα για εμάς και τα παιδιά μας. Την προσχολική αγωγή και την παιδεία γενικότερα δεν μπορούμε να την μετράμε με οικονομικούς δείκτες και κέρδη. Την ανάγκη αυτή την έχουμε πληρώσει οι εργαζόμενοι πολλαπλά και οφείλει το κράτος και ο δήμος να την καλύπτουν. Η δημοτική αρχή και όποιος άλλος στηρίζει το κλείσιμο των  δύο  παιδικών σταθμών πρέπει να βρουν απέναντί τους συνολικά τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως και διεκδικούμε μαζί τους:

·        

Να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός στο Δήμο  Πύργου

·        

Να μην χάσει κανένας εργαζόμενος από τους παιδικούς σταθμούς τη δουλειά του.

·        

Άμεσα να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανέγερση νέων παιδικών σταθμών. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εύρεση και νέων χώρων.

·        

Κανένα παιδί να μην μείνει εκτός των παιδικών σταθμών του δήμου. Να εξασφαλιστεί η υποδοχή όλων των παιδιών που αιτούνται φιλοξενία χωρίς αποκλεισμούς.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ                                                      ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Περισσότερα Νέα