Συμπεράσματα από τη φωτιά στο Σέκουλα: Σημαντικά βήματα για την αντιπυρική προστασία στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές – Σπουδαία η συνεισφορά των εθελοντών

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

«Τα βήματα που έγιναν για τον τομέα της αντιπυρικής προστασίας στην Ηλεία, είναι σημαντικά, κινούνται σαφώς προς την θετική κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει να γίνουν και άλλα, ιδιαίτερα για τις ορεινές και πολύ περισσότερο για τις περιοχές με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον».

Αυτό δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Δυτικής Ελλάδας Νίκος Κοροβέσης, με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό με την φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Ανδρίτσαινας κοντά στην Τοπική Κοινότητα Σέκουλα.

Ο κ. Κοροβέσης έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην παρουσία αλλά και καθοριστική παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και πρόσθεσε την ανάγκη για την προστασία δασικών,  αγροτικών εκτάσεων, αλλά και μνημείων του πολιτισμού μας που αποτελούν σημεία αναφοράς για τον τόπο.

Είναι κρίμα – ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης – μετά τα όσα περάσαμε και μπροστά στην ελπίδα μιας έστω και μικρής επισκεψιμότητας, να είμαστε σε κατάσταση αναταραχής και ανησυχίας από το φαινόμενο των πυρκαγιών.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη  όλες τις εθελοντικές ομάδες των πολιτών που σε πολλές περιπτώσεις η δράση τους είναι εντυπωσιακή, παραδειγματική και αποτελεσματική.

Ειδικότερα δήλωσε: «Είναι οι συνάνθρωποί μας εκείνοι  που δεν αρκούνται στην αποστολή κάποιας βοήθειας, αλλά ρίχνονται οι ίδιοι στην «μάχη» της αντιμετώπισης μιας έκτακτης και δύσκολης κατάστασης με μέλημα την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας για τον τόπο τους.

Προσωπικά τους ευγνωμονώ για όσα προσφέρουν  και θα βρίσκομαι δίπλα τους για να μπορέσουμε και αυτή τη φορά να περιορίσουμε όσο είναι δυνατόν καλύτερα την πύρινη απειλή, εξασφαλίζοντας έτσι και την βελτίωση συνθηκών επισκεψιμότητας και για τις ορεινές ή ημιορεινές τοποθεσίες μας».

Περισσότερα Νέα