Συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στα ΓΝ Πύργου και Αμαλιάδας από το ΠΑΜΕ

24 Ιουλίου - 16:22 Τοπικά

Συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αντιπροσωπίες του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας, του συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας, της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Ηλείας και του σωματείου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Ηλείας. 

Στο γενικό νοσοκομείο Πύργου και στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Στο Πύργο χαιρετισμό απεύθυνε ο Καλαντζής Μπάμπης μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στους δήμους Πύργου, Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας και στην  Αμαλιάδα απεύθυνε χαιρετισμό ο Ανδρεανίδης Αντώνης μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας. 

Στην κινητοποίηση στον Πύργο παραβρέθηκε και ο Γιάνναρος Χρήστος δημοτικός σύμβουλος Πύργου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στην Αμαλιάδα παραβρέθηκε ο Άγγελος Κολόσακας δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Στην ομιλία του ο Καλαντζής Μπάμπης τόνισε «Συνάδελφοι Συναδέλφισσες  σε όλη την Ελλάδα σήμερα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και δεκάδες Σωματεία δίνουν την μάχη της Απεργίας και βροντοφωνάζουν πως οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα πίσω από την μάσκα έχουν φωνή.

Είναι γεγονός συνάδελφοι   ότι ενώ έχουν περάσει σχεδόν 9 μήνες από το πρώτο lockdown το εγκληματικό έργο κυβέρνησης – εργοδοσίας εξελίσσεται στην ίδια ρότα. Αφενός η Κυβέρνηση επιδιώκει να χρεώσει στους εργαζόμενους, στους νέους, συνολικά στο λαό την ευθύνη για τη σημερινή εκρηκτική κατάσταση της πανδημίας την ίδια στιγμή που από την πλευρά της:
• Δεν αξιοποίησε τον πολύτιμο χρόνο που είχε για να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας
• Δεν επίταξε πραγματικά τον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας και Πρόνοιας
• Δεν πήρε μέτρα αποσυμφόρησης των Μ.Μ.Μ.
• Δεν ικανοποίησε τα αιτήματα να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία
• Δεν έκανε τίποτα προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα μέσα στους χώρους δουλειάς με μόνο στόχο να μη δημιουργηθούν εμπόδια στην κερδοφορία των μεγαλοεργοδοτών.
• Άνοιξε τα σύνορα για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των κολοσσών σε τουρισμό, αερομεταφορές και ναυτιλία, οδηγώντας μας σε ένα ανεξέλεγκτο δεύτερο κύμα πανδημίας.

Ενώ εδώ στον Νομό μας την ίδια ώρα  στο νοσοκομείο του Πύργου ανοίγουν πτέρυγα COVID19 χωρίς δικό της προσωπικό: με ιατρικό προσωπικό που ταυτόχρονα είναι και στις άλλες κλινικές και πάνε από την μια πτέρυγα στην άλλη. Δεν υπάρχει πνευμονολόγος και παθολόγος στην ΜΕΘ COVID19 και συνολικά ολόκληρο το νοσοκομείο δεν έχει λοιμωξιολόγο. Μεταφέρουν ιατρικό προσωπικό από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας σε μια λογική του «ράβε- ξήλωνε», ενώ πάλι με πολύ πρόσφατη απόφαση μεταφέρουν στην Αμαλιάδα την ορθοπεδική και την χειρουργική κλινική για να ανοίξουν χώρο για νέα πτέρυγα COVID19, χωρίς όμως να απαντάνε στο ερώτημα με τι προσωπικό θα λειτουργήσουν;

Βεβαίως  όλο αυτό το διάστημα οι επιχειρηματικοί όμιλοι, σε αγαστή συνεργασία με την Κυβέρνηση η οποία με τις ΠΝΠ και τα αλλεπάλληλα αντεργατικά μέτρα που νομοθετεί για να τους ικανοποιήσει, έχουν μετατρέψει την πανδημία σε ευκαιρία να ισοπεδώσουν οποιοδήποτε εργατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα μας έχει απομείνει.

Μέσα σε αυτό το κάδρο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέο νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα στα εργασιακά μας δικαιώματα. Μεθοδεύει τη θεσμοθέτηση της 10ωρης εργασίας μέσα από διευθέτηση εργασίμου χρόνου και των απλήρωτων υπερωριών, νέο πετσόκομμα στους μισθούς, νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και συνολικά στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, την επέκταση της Κυριακάτικης εργασίας.

Σήμερα Συνάδελφοι  ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ πως
ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
Να μην τους αφήσουμε να μετατρέψουν τη μάσκα σε φίμωτρο!

Απαιτούμε:

  • Να γίνουν ΤΩΡΑ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να επιταχθεί ΤΩΡΑ ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, χωρίς αγορά υπηρεσιών από τους κλινικάρχες. Να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν νέες ΜΕΘ, να στελεχωθούν οι νεοϊδρυμένες ΜΕΘ COVID19 και οι πτέρυγες COVID19 στο νοσοκομείο του Πύργου. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Να εξοπλιστούν και να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο. Θέλουμε Υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα για όλους, σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα μπορεί σχεδιασμένα να αντιμετωπίζει έκτακτες συνθήκες.
  • Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα, καμία απώλεια εισοδήματος, καμία απόλυση. Άμεση ακύρωση των απολύσεων. Να καταβληθεί εδώ και τώρα σε όλους τους εργαζόμενους σε αναστολή το επίδομα ειδικού σκοπού, με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας.
    • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
    • Κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων και των Π.Ν.Π
    • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

Συνάδελφοι Συνεχίζουμε»

Περισσότερα Νέα