Συμβούλιο Κοινότητας Πύργου: Ερωτήματα για την παραχώρηση σε ΚΟΙΝΣΕΠ και το καθεστώς λειτουργίας του Κούβελου

24 Ιουλίου - 16:20 Τοπικά

Το Συμβούλιο Κοινότητας Πύργου απ’ την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ενδιαφέρθηκε για το πολιτιστικό-αθλητικό κέντρο του Κούβελου, όπου η αδιαφορία της προηγούμενης Δημοτικής αρχής υπήρξε παροιμιώδης.

            Προσπάθησε να αποκαταστήσει επικίνδυνες βλάβες και φθορές, να κλείσει τα ανοιχτά  φρεάτια, συνέβαλε στην απομάκρυνση των μπαζών- σκουπιδιών και κατέστησε λειτουργικό ένα από τα  υπαίθρια γήπεδα. Με συνεχείς παρεμβάσεις στον τοπικό τύπο και με τη διοργάνωση δύο ανοιχτών συνελεύσεων των κατοίκων της περιοχής έκανε σαφές ότι κανένας δημοτικός χώρος στην πόλη δεν μπορεί να είναι έρμαιο της εγκατάλειψης. Η νέα δημοτική αρχή αξιοποίησε τον χώρο αρχικά με την εγκατάσταση του ΕΚΑΒ Ηλείας και στη συνέχεια με την παραχώρηση του σε Κοιν.Σ.Επ.

            Η λειτουργία ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στον Κούβελο μας βρίσκει σύμφωνους καθώς αξιοποιείται ένα κτίριό του, καλύπτοντας παράλληλα μια μεγάλη ανάγκη, δηλαδή της δημιουργικής απασχόλησης των ατόμων που θα φιλοξενεί στα προγράμματά του.

             Ένα πρώτο ερωτηματικό ωστόσο είναι γιατί δεν ανήκει στον Δήμο, αφού και τα κτίρια και οι δαπάνες για τη λειτουργική τους επάρκεια προέρχονται από αυτόν. Επιπλέον, στην εταιρία που θα εκμεταλλευτεί τον χώρο παρέχεται και ο περιβάλλοντας χώρος πολλών στρεμμάτων που με τα γήπεδά του μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για άθληση και ψυχαγωγία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας καθώς και τις ανάγκες του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ.

            Η κοινή λογική  επιτάσσει  τη συνύπαρξη και όχι τον αποκλεισμό, τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου και την από κοινού χρήση του από την τοπική κοινωνία χωρίς ασφαλώς να διαταράσσεται η απρόσκοπτη λειτουργία του κέντρου, πράγμα απολύτως εφικτό.

            Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά σχετικά με το περιεχόμενο της σύμβασης που υπογράφεται μεταξύ Δήμου και Κοιν.Σ.Επ., καθώς για δεκαπέντε χρόνια όλες οι εγκαταστάσεις του Κούβελου, όλα τα  κτίρια, οι υπαίθριοι χώροι, τα γήπεδα άθλησης παραχωρούνται σε αυτήν μαζί με μια γενναία χρηματοδότηση. Για ποιο λόγο δόθηκαν ¨προίκα¨ στην Κοιν.Σ.Επ. όλα αυτά; Γιατί η αποκλειστική εκμετάλλευση του  συνεδριακού κέντρου  από την Κοιν.Σ.Επ.; Στον φάκελο διεκδίκησης των ΤΕΦΑΑ ο Κούβελος με τις γηπεδικές εγκαταστάσεις και τον συνεδριακό χώρο θα συμπεριληφθεί; Ερωτήματα προκύπτουν για τον τρόπο επιλογής της συγκεκριμένης Κοιν.Σ.Επ. Η σχετική σύμβαση που προβλέπει την παραχώρηση και τον τρόπο λειτουργίας της δεν έπρεπε να είχε τεθεί σε γνώση του Συμβουλίου Κοινότητας και του Δημοτικό Συμβουλίου της πόλης;

            Υποχρέωση του Δήμου είναι η δημιουργία δημοτικών δομών για τη μέριμνα και την κοινωνική ένταξη των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας. Σ’ αυτήν την προσπάθεια εμείς θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό τους και των συλλόγων τους. Ευχόμαστε ο Δήμος να  επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο και ταχύτητα  για τη συντήρηση των ειδικών σχολείων της πόλης μας και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ

Περισσότερα Νέα