Συναντήσεις με ομάδες παραγωγών της Ηλείας είχε ο γραμματέας του αγροτικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Φάνης Κουρεμπές

24 Ιουλίου - 19:32 Τοπικά

Την Πέμπτη 02 Ιουνίου επισκέφθηκε το νομό μας και είχε σειρά επαφών με αγρότες του Ηλειακού κάμπου ο γραμματέας του αγροτικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Φάνης Κουρεμπές, προσκεκλημένος της ΝΕ Ηλείας. Στις συναντήσεις ο κος Κουρεμπές συνοδευόταν από τον συντονιστή της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Παναγιώτη Φλεβοτόμο καθώς και από μέλη της ΝΕ και στελέχη του κόμματος.
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΑΣ ΥΡΜΙΝΗ όπου και υποδέχθηκαν τον κ. Κουρεμπέ παραγωγοί φράουλας και μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Φώτης Κυριαζής καθώς και εκπρόσωποι από την ΟΠ AELIA και την ΟΠ ILIDA. Ενός προϊόντος της Ηλείας που έχει κατακτήσει τις αγορές του κόσμου και κινδυνεύει την επόμενη καλλιεργητική περίοδο να μην μπορέσει να καλλιεργηθεί. Η μαζική φυγή των εργατών γης σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (κυρίως Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία),που δυστυχώς για εμάς έχουν άλλη πολιτική στην πρόσκληση των εργατών, μακριά από τις ιδεοληψίες της Ελληνικής κυβέρνησης που αρνείται να δει το πρόβλημα. Αναλύθηκαν διεξοδικά προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος και τονίστηκε το επείγον του θέματος, διότι αν συνεχιστεί αυτή η φυγή τίθεται εν αμφιβόλω η καλλιέργεια της επόμενης χρονιάς και προτάθηκαν λύσεις για την παραμονή αλλά και την ποιότητα ζωής των εργατών.
Ο κος Κουρεμπές μετέφερε το προσωπικό ενδιαφέρον της γραμματέως και του αν. γραμματέα της ΚΕ για το θέμα, δεσμεύτηκε για την άμεση ενημέρωση εκ μέρους του, όλων των τομέων του κόμματος που εμπλέκονται, έκανε μνεία στην ερώτηση που έχει κατατεθεί στη βουλή από τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Καλαματιανό και ανέφερε ότι όταν τελειώσει η όλη συζήτηση θα γίνει επίσκεψη εκ νέου στον Νομό σε κεντρικό επίπεδο για να συζητηθούν οι προτάσεις που θα έχει έτοιμες ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την επομένη των εκλογών.
Η επόμενη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΑΣ Τραγανού όπου ο πρόεδρος Ανδρέας Τσουκαλάς και ο πρόεδρος της ΟΠ εσπεριδοειδών Παναγιώτης Τσάκωνας καθώς και αγρότες μέλη του συνεταιρισμού και της ΟΠ, έθεσαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν την δίκαιη λειτουργία του ΕΛΓΑ, το κόστος παραγωγής και άλλα φλέγοντα θέματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή. Από την πλευρά του ο κος Κουρεμπές αναφέρθηκε στις τομές που έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ της δικής του προεδρίας στον ΕΛΓΑ, την ανάγκη για έναν ΕΛΓΑ δημόσιο, σε αυτά που είχαν δρομολογηθεί και σε αυτά που επίκειται να γίνουν μετά τις εκλογές στη νέα διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Τέλος στη συνάντηση με τον πρόεδρο Βασίλη Σμέρο καθώς και με μέλη του πανηλειακού αγροκτηνοτροφικού συλλόγου στη Γαστούνη, συζητηθήκαν όλα τα θέματα αιχμής του πρωτογενή τομέα. Από το κόστος παραγωγής, τη διάθεση και το μέλλον της σταφίδας, την έλλειψη εργατών γης, το κόστος μεταφοράς των προϊόντων κ.α. Και σε αυτή τη συνάντηση ο κος Κουρεμπές είχε την ευκαιρία να μιλήσει για το έργο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατά την κυβερνητική του θητεία καθώς και για τις άμεσες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει όντας νικητής στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
Από όλες αυτές τις συζητήσεις βγήκε το συμπέρασμα που είναι πασιφανές από τις συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποτύχει οικτρά και στη διαχείριση των προβλημάτων του πρωτογενή τομέα. Δυστυχώς οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που εξαπατήθηκαν από τον κο Μητσοτάκη και τη ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές, βιώνουν στο πετσί τους με τον χειρότερο τρόπο την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής για την άμβλυνση των καθημερινών προβλημάτων των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων. Κάθε μέρα που περνά και η κυβέρνηση αυτή παραμένει στη θέση της δυστυχώς επιβαρύνει την κατάσταση προς το χειρότερο. Η ανάγκη για αλλαγή κυβέρνησης και προοδευτικής πολιτικής είναι κάτι περισσότερο από άμεση.

Περισσότερα Νέα