Συνάντηση Αν. Νικολακόπουλου με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη: Νέες μορφές τουρισμού βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Ηλεία!

17 Νοεμβρίου - 11:29 Τοπικά

Η αναπτυξιακή προοπτική που μπορούν να δώσουν στην Ηλεία οι νέες μορφές τουρισμού, αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος, τουριστική ανάπτυξη και τουριστικές επενδύσεις αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για την Ηλεία, ένα νομό με συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία καλείται να αξιοποιήσει στο έπακρο σε όλους τους τομείς.

«Η Ηλεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι απούσα στις μεγάλες προκλήσεις που διαμορφώνονται στο πεδίο του τουρισμού. Είμαστε ένας νομός που μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να αναπτύξουμε κάθε μορφή τουρισμού και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε εμπόδια και παθογένειες του παρελθόντος και να ανοίξουμε το δρόμο για επενδύσεις που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση, θα συμβάλλουν στην ανάδειξη του νομού και ταυτόχρονα θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Νικολακόπουλος και τόνισε ότι η Ηλεία μπορεί να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις, ιδιαιτέρως στην περιοχή του Καϊάφα αλλά και σε κάθε άλλο σημείο του νομού που διαθέτει την δική του ξεχωριστή ομορφιά.

Ιαματικός τουρισμός και μαρίνες σκαφών αναψυχής

Με την κα Κεφαλογιάννη συζήτησαν τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, ενώ σχολιάστηκε θετικά η νέα μεγάλη επένδυση που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του συνεδριακού τουρισμού.

Ο κ. Νικολακόπουλος επανέφερε στο προσκήνιο και το θέμα της δημιουργίας μαρινών για σκάφη αναψυχής, καθώς η Ηλεία διαθέτει λιμάνια και πληροί όλες τις προδιαγραφές για την υλοποίηση ενός τέτοιου project, τη στιγμή μάλιστα που οι Μαρίνες για σκάφη αναψυχής χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν πιο συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε το εγχείρημα να προχωρήσει στην πράξη.

Περισσότερα Νέα