Συνάντηση Αν. Νικολακόπουλου με τον ΓΓ Χωροταξίας και Περιβάλλοντος: Κάτοικοι και δράσεις «εγκλωβίζονται» στο Π.Δ. για Κυπαρισσιακό

24 Ιουλίου - 16:43 Τοπικά

Πάνω σε τρεις βασικούς άξονες που αφορούν κυρίαρχα την Ηλεία και οι οποίοι συζητήθηκαν διεξοδικά με σκοπό την εξεύρεση λύσης έγινε χθες η συνάντηση του βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Το ένα από τα θέματα που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρό για τους κατοίκους της Νότιας Ηλείας αφορά στο Π.Δ. με τους γνωστούς αυστηρούς όρους για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, την κατάργηση ή την σε μεγάλο βαθμό τροποποίησή του ζήτησε ο βουλευτής, παραθέτοντας μια σειρά επιχειρημάτων που το καθιστούν αναχρονιστικό και εξαιρετικά ζημιογόνο για την περιοχή.

Ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε στον Γενικό Γραμματέα τις πρόχειρες και άνευ ουσιαστικής διαβούλευσης αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στηρίχθηκε σε εντελώς ανεπίκαιρη και λανθασμένη μελέτη για την εφαρμογή του συγκεκριμένου Διατάγματος.

Μετέφερε επίσης την αγωνία των πολιτών, περιουσίες ή επενδυτικές δραστηριότητες των οποίων έχουν εγκλωβισθεί πλέον, αφήνοντας σε στασιμότητα έναν τόπο που τουριστικά και αναπτυξιακά θα έπρεπε να έχει την καλύτερη δυνατή εξέλιξη.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΖΟΕ

ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Το δεύτερο μεγάλο και δυσεπίλυτο μέχρι σήμερα πρόβλημα που αποτελεί τροχοπέδη σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για την Ηλεία, και ειδικότερα αυτό με τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) συζητήθηκε για αρκετή ώρα μεταξύ του κ. Νικολακόπουλου και του κ. Μπακογιάννη.

Η εκκρεμότητα του, επί σειρά ετών, και η μη δυνατότητα απεμπλοκής πολλών δράσεων των Ηλείων, φέρνει τον Νομό πίσω, δημιουργεί ποικίλα προβλήματα και δεσμεύει αδίκως χώρους που σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν τώρα αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων και της τοπικής οικονομίας. Ζήτησε έτσι ο Ηλείος βουλευτής να εξετασθεί σε άμεσο χρόνο η κατάργηση ή τουλάχιστον η τροποποίηση της σχετικής απόφασης για τις ΖΟΕ και να ικανοποιηθεί ένα αίτημα πολλών ετών.

Έθεσε τέλος ο κ. Νικολακόπουλος τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν με το Κτηματολόγιο, μίλησε για την ανάγκη επιπλέον παράτασης ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να διευκολυνθούν οι πολίτες. Στάθηκε γενικότερα και στο ζήτημα των Υποθηκοφυλακείων και στις λύσεις που απαιτούνται για την ομαλοποίηση της δουλειάς τους και την εξυπηρέτηση που αυτά οφείλουν να παρέχουν στους κατοίκους του Νομού μας.

Ο κ. Μπακογιάννης ο οποίος μάλιστα έχει καταγωγή από την Ηλεία, έδειξε το ενδιαφέρον όλες τις  περιπτώσεις, ευχαρίστησε τον βουλευτή για την ενημέρωση, ενώ τονίσθηκε και από τις δύο πλευρές η σημασία συχνής επικοινωνίας, με την ανάληψη πρωτοβουλιών, για τα παραπάνω θέματα.

Περισσότερα Νέα