Συνάντηση Ανδρ. Νικολακόπουλου και εκπροσώπων τοπικών αγροτικών φορέων με τονΓΓ Αγροτικής Αναπτυξης Γ. Στρατάκο

24 Ιουλίου - 16:44 Τοπικά

Ενδιαφέρουσα συνάντηση και με σκοπό να αντιμετωπισθούν προβλήματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα, είχε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στρατάκο.

Μάλιστα ο κ. Νικολακόπουλος κατά την επίσκεψή του στον Γενικό Γραμματέα, πλαισιωνόταν και από εκπροσώπους τοπικών αγροτικών φορέων όπως της ΕΑΣ Λεχαινών και του Συνδέσμου Ελληνικών Φυτωρίων Αντιφυλλοξηρικής Αμπέλου, που συμμετείχαν στην συζήτηση την οποία και διευκόλυναν επί ειδικότερων θεμάτων.

Μεταξύ άλλων ο Ηλείος βουλευτής αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος η καλλιέργεια καλαμποκιού, στάθηκε στον αθέμιτο ανταγωνισμό με το κακής ποιότητας εισαγόμενο προϊόν από τις ανατολικές χώρες και μίλησε για την χαμηλή τιμή που δεν αποδίδει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Για όλα αυτά δε, καθώς και για άλλα ζητήματα ή προτάσεις της Ένωσης Λεχαινών παραδόθηκε στον κ. Στρατάκο και σχετικό υπόμνημα.

ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

ΑΜΠΕΛΟΥ

Υπόμνημα εξ’ άλλου κατατέθηκε και για λογαριασμό του προαναφερόμενου Συνδέσμου ενώ ετέθη το σοβαρό θέμα της κλωνικής επιλογής ποικιλιών αμπέλου. Ζητήθηκε ειδικότερα το συγκεκριμένο θέμα να συζητηθεί σε αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και να μην γίνεται αντικείμενο σε άτυπες συναντήσεις φορέων, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Επανήλθε επίσης η πρόταση για την διοργάνωση Ημερίδας ώστε εκεί να αναπτυχθεί τόσο αυτό όσο και άλλα σοβαρά θέματα της Ελληνικής Αμπελουργίας.

ΖΗΤΗΣΕ ΑΜΕΣΑ

ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΓΑ

Στο μεταξύ ο βουλευτής Ηλείας με νέα παρέμβασή του και μετά τα όσα διαπίστωσε και ο ίδιος κατά τις επισκέψεις του σε πληγείσες αγροτικές περιοχές του Νομού, έκανε άμεσα παρέμβαση για να επισπευσθούν οι επιτόπιοι έλεγχοι των κλιμακίων του ΕΛΓΑ στις κατεστραμμένες καλλιέργειες.

Επεσήμανε ότι δεν πρέπει αυτή τη φορά και δεν δικαιολογείται να υπάρξει καθυστέρηση στη διαδικασία αφού πέραν των άλλων οι εκτιμήσεις πρέπει να αφορούν στην πραγματική εικόνα των ζημιών  και αυτό μπορεί να επιτευχθεί στην συγκεκριμένη περίπτωση μόνο με γρήγορη αντίδραση των αρμοδίων υπαλλήλων του Ασφαλιστικού Οργανισμού των αγροτών

Περισσότερα Νέα