Συνάντηση Ανοιχτής Συμπολιτείας με Υπουργό Εσωτερικών για τα σκουπίδια του Πύργου. Οι προτάσεις της παράταξης για τη λύση του προβλήματος

24 Ιουλίου - 17:21 Τοπικά

Αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Συμπολιτείας συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, την Πέμπτη, 5 Μαρτίου στο γραφείο του στην Αθήνα.

Σκοπός της συνάντησης, στην οποία παρευρέθησαν και οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, ήταν η αναλυτική ενημέρωση του υπουργείου για το πιεστικό ζήτημα των απορριμμάτων στους δρόμους του Πύργου, και η παρουσίαση της πρότασης της Ανοιχτής Συμπολιτείας για να επιτευχθεί λύση, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του δημάρχου Πύργου να παρουσιάσει ένα σχέδιο επίλυσης του προβλήματος.

Η πρόταση της Ανοιχτής Συμπολιτείας ήταν, συνοπτικά, η εξής:

  1. Άμεση έναρξη διαδικασιών για αδειοδότηση εγκαταστάσεων και προμήθεια εξοπλισμού για διαλογή στην πηγή, ώστε να πετύχουμε πολύ σύντομα δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων που θα παραχθούν στο εξής.
    Στόχος του συστήματος αυτού θα είναι ο διαχωρισμός και η διαλογή των ανακυκλώσιμων στην πηγή (οικίες, καταστήματα, επιχειρήσεις, δημόσιο), συγκέντρωση οργανικών για δημιουργία κομπόστκαι μονάδα μηχανικής διαλογής μικρής δυναμικότητας για τις υπόλοιπες ποσότητες που θα διατίθενται σύμμεικτες στους κάδους, μέχρι να πετύχουμε υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης.
  2. Στο μεσοδιάστημα, προτείνουμε για τα απορρίμματα που έχουν κατακλείσει τους δρόμους, αλλά και τα μελλοντικά που θα συσσωρευτούν ξανά, μέχρι τη λειτουργία του συστήματος της διαλογής στην πηγή, και της μονάδας μηχανικής διαλογής, να υπάρξει οικονομική ενίσχυση και σχεδιασμός για τη διαχείριση που θα είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία και την προστασία του περιβάλλοντος (μεταφορά σε νόμιμο ΧΥΤΑ, άλλου τύπου περιβαλλοντικά σύννομη προσωρινή διαχείριση).

Η Ανοιχτή Συμπολιτεία ανέλαβε την πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής, καθώς η δημοτική αρχή κινείται χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, με σπασμωδικές κινήσεις και χωρίς να επιδιώκει να έχει στο πλευρό της όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τον λαό του Πύργου.

Υποσχόμαστε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, όχι μόνο για να καθαρίσουν οι δρόμοι του Πύργου, αλλά και να μην ξαναγεμίσουν σε λίγους μήνες.

Υποσχόμαστε να συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας σε μία λύση, που δεν θα είναι προσωρινή και εκτονωτική της επείγουσας κατάστασης.

Για την υπέρβαση της αναξιοπιστίας στην οποία έχει περιέλθει η δημοτική αρχή, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε να περάσει στα χέρια των πολιτών η υλοποίηση και ο έλεγχος της πρότασης μας.

Περισσότερα Νέα