Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με τον Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ: Επαναλειτουργεί η Σιδηροδρομική Γραμμή «Αρχ. Ολυμπία–Πύργος–Κατάκολο»

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

Την διαβεβαίωση ότι η Σιδηροδρομική Γραμμή «Αρχαία Ολυμπία – Πύργος – Κατάκολο» θα επαναλειτουργήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες, έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, από τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Αθανάσιο Κοτταρά, σήμερα (Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020) το μεσημέρι, στην Αθήνα.

  Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, καθώς ο κ. Κοτταράς έλκει την καταγωγή του από την Ηλεία και γνωρίζει καλά τα θέματα που αφορούν το σιδηροδρομικό δίκτυο του νομού. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, του μετέφερε την ανησυχία των κατοίκων, επαγγελματιών και φορέων της περιοχής, σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση της εν λόγω Γραμμής, η οποία δεν εξυπηρετεί μόνο την κρουαζιέρα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και την τοπική κίνηση (δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, φροντιστήρια, εργασία, αγορά κλπ) των περιοχών που βρίσκονται κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ο κ. Κοτταράς διαβεβαίωσε τον κ. Γιαννόπουλο πως δεν υπάρχει ζήτημα κατάργησης καθώς και ότι, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν άμεσα. Παράλληλα, του γνωστοποίησε πως έχουν ήδη προγραμματιστεί, και θα ξεκινήσουν το προσεχές φθινόπωρο, εργασίες συντήρησης του υφιστάμενου σιδηροδρομικού άξονα Κατάκολο- Πύργος – Αρχαία Ολυμπία. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν (καθαρισμοί, αποκατάσταση ζημιών, εγκατάσταση προστατευτικών μπαρών κ.α) στόχο έχουν τη βελτιστοποίηση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας καθώς και τη διασφάλιση της λειτουργικότητας του σιδηροδρομικού δικτύου της περιοχής.

Περισσότερα Νέα