Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας «Εύφορη Γη»

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

   Ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, τόσο στον τομέα της καλλιέργειας και διάθεσης των παραγόμενων προϊόντων όσο και των υποδομών, συζήτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος με τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστο Βαλιανάτο, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στην Αμαλιάδα.

   Ο κ.Γιαννόπουλος, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Διοίκησης της Ομάδας Παραγωγών, επισκέφθηκε τα Γραφεία τους και άκουσε από κοντά τα ζητήματα που απασχολούν τον Αγροτικό κόσμο, τόσο από τον ίδιο τον κ.Βαλιανάτο όσο και από στελέχη και μέλη της Ομάδας, τα οποία συμμετείχαν στη συνάντηση.

   Η πορεία της καλλιέργειας και διάθεσης της βιομηχανικής τομάτας, αλλά και της Κορινθιακής σταφίδας, ζητήματα ασφαλιστικά και αποζημιώσεων των ζημιών που έχουν υποστεί οι παραγωγοί, οι υποδομές και το παλαιωμένο αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο των ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ σε συνδυασμό με το πρόβλημα των τεράστιων οφειλών προς τη ΔΕΗ για την ηλεκτροδότησή τους, οι εργάτες γης αλλά και η διάθεση προς καλλιέργεια των εκτάσεων πρώην λιμνών, ήταν μερικά από τα θέματα που κυριάρχησαν στην συζήτηση. Ζητήματα γνωστά, για τα οποία μάλιστα όπως σημείωσε ο κ.Γιαννόπουλος, «…η Περιφερειακή Αρχή όχι μόνο γνωρίζει αλλά έχουν γίνει και παρεμβάσεις, τόσο από εμένα, όσο και από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, αφού ως Περιφερειακή Αρχή δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της Ηλείας, ο οποίος συμμετέχει με μεγάλο ποσοστό στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της χώρας κατ’ έτος».  Κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ.Βαλιανάτος, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή και συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

   Επιπρόσθετα, και πέραν των ζητημάτων που αφορούν στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων – θέμα για το οποίο η Ομάδα Παραγωγών έχει συνεργασία και με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ.Βασιλόπουλο – ο κ.Γιαννόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα σε δυο βασικά χρόνια προβλήματα, η επίλυση των οποίων – όπως εξήγησε – είναι καταλυτικής σημασίας για την στήριξη του καλλιεργητικού έργου  και κατ’ επέκταση για την ισχυροποίηση – ακόμα περισσότερο – της Ηλείας στον Πρωτογενή τομέα. Πρόκειται για τη νομοθετική επίλυση του ζητήματος της διάθεσης των αποστραγγισμένων γαιών (σ.σ το οποίο αφορά κατά κύριο λόγο την κεντρική και νότια Ηλεία) αλλά και του εκσυγχρονισμού του αρδευτικού και αποστραγγιστικού δικτύου. Μάλιστα, συζητήθηκαν προτάσεις, πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν και δράσεις, με παρεμβάσεις και σε κεντρικό επίπεδο, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επίλυσή τους. Κι αυτές, θα πρέπει – όπως συμφωνήθηκε και από τις δυο πλευρές – να γίνουν με συνεργασία και κοινή προσπάθεια της παραγωγικής τάξης με την Αυτοδιοίκηση και με τους οικονομικούς φορείς του τόπου, αφού ο στόχος είναι κοινός.

Περισσότερα Νέα