Συνάντηση Αυγερινοπούλου με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων για το Λιμάνι Κατακόλου

24 Ιουλίου - 17:25 Τοπικά

Συνάντηση εργασίας για την τουριστική πολιτική και την πολιτική κρουαζιέρας με επίκεντρο το Λιμάνι Κατακόλου πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας Ν.Δ. και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής, με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, παρόντες εκτός του Προέδρου κ. Θεόδωρου Κόντε, ήταν μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Ένωσης κ.Αντώνιος Καλούδης, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ Μιχαήλ Πιτσίνακας,  Αρχιπλοίαρχος Νικόλαος Πανταζής, Γεώργιος Φιλανδριανός.

 

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ανέφερε τα πλεονεκτήματα του λιμένα του Κατακόλου, της Αρχαίας Ολυμπίας και της Ηλείας για τους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων. Οι εκπρόσωποι της Ένωσης συμφώνησαν ότι το πολιτιστικό και φυσικό κάλλος της Ηλείας καθιστούν το λιμάνι του Κατακόλου, λιμένα προτεραιότητας και  εξήγησαν ότι τα ιδιαίτερα ελκυστικά αυτά χαρακτηριστικά δεν μπορεί να τα προσφέρει το λιμάνι της Πάτρας. Η Βουλευτής Ηλείας ζήτησε επίσης, οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων να παραμένουν στην Ηλεία μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να μπορούν να επισκέπτονται περισσότερα αξιοθέατα και να περνούν περισσότερη ώρα ανακαλύπτοντας το Νομό.

Η συζήτηση περιστράφηκε επίσης στις υπηρεσίες που πρέπει να έχουν τα λιμάνια κρουαζιέρας, όπως η παροχή πόσιμου νερού για τα πλοία, η ύπαρξη τερματικού σταθμού επιβατών, αλλά και η αποκομιδή υγρών και στερεών αποβλήτων. Τα μέλη της Ένωσης έθεσαν ως απαραίτητη εξάλλου προϋπόθεση και την ενίσχυση του προσωπικού του τελωνείου.

Οι εφοπλιστές συζήτησαν με τη Βουλευτή Ηλείας για την εξέλιξη των έργων στο λιμάνι του Κατακόλου, αλλά και για νέες υποδομές προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη του. Η Δρ. Αυγερινοπούλου πρότεινε εξάλλου, ως άξονα ανάπτυξης του λιμένα και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας ολόκληρης της περιοχής, και την εξέλιξη του λιμένα του Κατακόλου σε λιμένα έναρξης κρουαζιέρας και κάλεσε την Ένωση να στηρίξει αυτή την προοπτική.

Η Βουλευτής σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να συμβάλει στις προσπάθειες επέκτασης και αναβάθμισης του Λιμένα Κατακόλου, στρέφοντας άμεσα  αναξιοποίητους πόρους σε αναγκαία έργα από το Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και από κονδύλια της Ε.Ε. για διευρωπαϊκά ναυτιλιακά δίκτυα. Είναι αναγκαίο να ολοκληρωθούν έργα που θα αναπτύξουν το λιμένα του Κατακόλου, ώστε να ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις και να μπορεί να εξυπηρετήσει τη μεγάλη ζήτηση για ελλιμενισμό.

Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας ευχαρίστησε τη Βουλευτή Ηλείας για τη συνάντηση και αποδέχθηκε την πρόσκληση της δρ. Αυγερινοπούλου για επίσκεψη στο Κατάκολο, πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, με σκοπό να συζητηθούν τα θέματα αυτά και με τους τοπικούς φορείς.

Περισσότερα Νέα