Συνάντηση Αυγερινοπούλου με Υπουργό Πολιτισμού για Αρχαία Ολυμπία

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., για τα θέματα της προώθησης του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου της Αρχαίας Ολυμπίας. Η Δρ. Αυγερινοπούλου, η οποία υποδέχτηκε την κα Μενδώνη στον αρχαιολογικό χώρο της Παγκόσμιας Πόλης Σύμβολο της Εκεχειρίας και Γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων συζήτησε με την Υπουργό, καθώς και με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, κα Κόλλια, την επέκταση των έργων του αρχαιολογικού χώρου, προεχόντος του Γυμνασίου, αλλά και σειρά άλλων έργων τα οποία έχουν σταματήσει και θα πρέπει να επανεκκινηθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε να προσλάβει η Ολυμπία τις διαστάσεις που θα έπρεπε να έχει, όπως η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Ναού του Διός.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην προώθηση του ψηφιακής αποτύπωσης του αρχαιολογικού χώρου σε λογισμικό της Microsoft, έργο το οποίο προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό προς τον Διευθύνοντα  Σύμβουλο της Microsoft κατά τη συνάντησή τους στο Davos της Ελβετίας στα πλαίσια του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στις 23 Ιανουαρίου 2020.

Εν συνεχεία συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο και συζήτησαν τόσο τα εργασιακά τους ζητήματα, όσο και ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου.

Τόσο η Δρ. Αυγερινοπούλου όσο και η κα Μενδώνη θα επισκεφτούν εκ νέου την Αρχαία Ολυμπία για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στις 11 και 12 Μαρτίου.

Περισσότερα Νέα