Συνάντηση Δ. Αυγερινοπούλου με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας ΠΕ για την ολοκληρωμένη ένταξη της Β’ ξένης γλώσσας στο εκπαιδευτικό σύστημα

24 Ιουλίου - 19:15 Τοπικά

Συνάντηση με την Βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας είχαν στο γραφείο της στον Πύργο το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΚΑΓΕΠΕ και εκπρόσωπος της Τοπικής Επιτροπής Ηλείας κυρία Εύη Κουτσιάφτη, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα του κλάδου. Μεταξύ αυτών η σύσταση νέων οργανικών θέσεων, ο ικανός αριθμός μόνιμων διορισμών, η τροποποίηση υπουργικών αποφάσεων/ απόσυρση,  η εισαγωγή του μαθήματος της Β’ ξένης γλώσσας από Δ’ Δημοτικού – κατάθεση σχετικού εγγράφου με επιστημονική τεκμηρίωση – και συνέχεια έως Γ’ Λυκείου, όπως επίσης και το ιδιαίτερο θέμα των αναπληρωτών.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας της Βουλευτού Ηλείας και μέλους της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η κα. Αυγερινοπούλου, ασκώντας τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, στηρίζοντας το σχετικό αίτημα της  Τοπικής Επιτροπής Ν. Ηλείας της ΠΕΚΑΓΕΠΕ (Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε.), σχετικά με την ανάγκη ολοκληρωμένης  ένταξης της Β’ Ξένης Γλώσσας στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, ώστε να υπάρξει μία συνέχεια στην εκμάθηση της γλώσσας,  εκκινώντας από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου έως και την Γ’ Λυκείου.

Περισσότερα Νέα