Συνάντηση Δ. Αυγερινοπούλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο

24 Ιουλίου - 17:35 Τοπικά

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος εδώ και δεκαετίες εργάζεται άοκνα και επισταμένα για την ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος πραγματοποίησε στο Φανάρι, η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Κατά τη συνάντηση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημέρωσε την Δρ. Αυγερινοπούλου για θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής Κοινότητας στην Τουρκία, καθώς και για την ευαισθησία που χρειάζεται να δείχνουν οι πιστοί στο Οικοδόμημα του Θεού, το περιβάλλον.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου, η οποία επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη με την ιδιότητα της Προέδρου της Επιτροπής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης για τα Ηνωμένα Έθνη πρότεινε στον Οικουμενικό Πατριάρχη, να συμβάλει στο διάλογο για τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, που θα αναληφθούν από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ μετά το 2015, προσθέτοντας στην ατζέντα αυτή και τις θέσεις της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας.

Οι στόχοι που τα κράτη του πλανήτη θα συμφωνήσουν να αναλάβουν για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης μετά το 2015 θα περιλαμβάνονται σε ένα κείμενο με στόχο την υπογραφή Παγκόσμιας Συμφωνίας, σε Διεθνή Σύνοδο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ το 2015.

Στο πλαίσιο της ανοικτής αυτής συζήτησης που άρχισε να διεξάγεται μεταξύ των κρατών, μη κυβερνητικών οργανώσεων, των Κοινοβουλίων του πλανήτη και των Ηνωμένων Εθνών, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία με την Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής με μια σειρά συναντήσεων και συνεργασιών, προκειμένου να τεθεί και η οπτική των Εκκλησιών στα ζητήματα της περιβαλλοντικής προστασίας και της ανάπτυξης του πλανήτη, κατά τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα Νέα