Συνάντηση Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με τον Υφυπουργό Υγείας: Άμεση λύση και στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

24 Ιουλίου - 16:44 Τοπικά

Συνάντηση είχε τη Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Ιωάννης με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη Βασίλειο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα, λόγω και της φιλίας που τους συνδέει. Συζήτησαν για την εφαρμογή του υγειονομικού χάρτη στην Ηλεία, και ειδικότερα στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο Δήμαρχος του έθεσε το αίτημα για Ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου στη Μέλισσα. Καθώς και για τη στελέχωση σε εργαστηριακό επίπεδο και σε ακτινολογικό του Κέντρου Υγείας Βάρδας, αλλά και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου των Λεχαινών, καθώς και των Ιατρείων της Ανδραβίδας, του Κάστρου Κυλλήνης και του Μπορσίου. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν να ξαναμιλήσουν για τη στελέχωση αυτών των ιατρείων.
Επίσης, συμφώνησαν ο Δήμος σε συνεργασία με το Υπουργείο να υλοποιήσει διάφορα προγράμματα που γίνονται από το Υπουργείο για να υπάρξει άμεση συνεργασία και με το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και με άλλους φορείς, ώστε να συμμετέχει ο Δήμος σε πιλοτικά προγράμματα πρόληψης, που να αφορά και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, καθώς συζήτησαν με τον υφυπουργό για την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδος, σαν Νοσοκομείου της Βορείου Ηλείας που πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται.

Περισσότερα Νέα