Συνάντηση Δήμαρχου Ήλιδας με Μητροπολίτη Ηλείας & Ωλένης, στο πλαίσιο της ημερίδας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τα Πειραματικά Σχολεία

11 Μαρτίου - 15:16 Τοπικά

Το γραφείο του Δημάρχου Ήλίδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου επισκέφθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, στο πλαίσιο της ημερίδας για τα Πειραματικά Σχολεία και τη χρησιμότητά τους, που διοργάνωσε στο Συνεδριακή Κέντρο της Αμαλιάδας η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τη μετατροπή του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης σε Πειραματικό από το διδακτικό έτος 2024 – 2025.

Στην συνάντηση του Δημάρχου με τον Σεβασμιότατο Ηλείας, συμμετείχαν επίσης, ο Διευθυντής της Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ανδρέας Καρατζάς, η εκπαιδευτικός και τακτικό μέλος της διοικούσας επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων κα Σοφία Λαμπροπούλου και ο διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Μπαντούνας.

Κατά τη διάρκεια ημερίδας τονίστηκε η σημαντική αναβάθμιση που γνωρίζουν οι σχολικές μονάδες, οι οποίες μετατρέπονται σε πειραματικά ή σε πρότυπα σχολεία, αλλά και η σημασία τους.

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, μίλησαν και για την ανάγκη ο θεσμός των πειραματικών και των προτύπων να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο σε επίπεδο Ηλείας, αναβαθμίζοντας το εκπαιδευτικό σύστημα του Νομού, αλλά και τις δεξιότητες των ίδιων των μαθητών που θα συμμετέχουν σε αυτά.

Ήδη, το τελευταίο διάστημα, συνολικά πέντε σχολεία της Ηλείας έχουν μετατραπεί σε πειραματικά και πρότυπα.

Περισσότερα Νέα