Συνάντηση δημάρχου Πύργου με τον πρόεδρο της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργο Μαρινάκη

24 Ιουλίου - 19:24 Τοπικά

Τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο επισκέφτηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης.

Στη συνάντηση που είχαν, παρουσία και της προέδρου της ΔΕΥΑΠ Ρούλας Αλικάκη – Τζανέτου, καθώς και του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΠ (και διευθυντή του πολιτικού γραφείου δημάρχου) Γιώργου Καραστέργιου, κύρια θέματα συζήτησης αποτέλεσαν τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το υπέρογκο πλέον ενεργειακό κόστος καθώς και η μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης των Δ.Ε.Υ.Α. από την πολιτεία προκειμένου να το διαχειριστούν.

Υπενθυμίζεται πως η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης αποτελεί το όργανο της κοινής εκπροσώπησης των ΔΕΥΑ και έχει γενικό σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας ως θεσμικός εκπρόσωπος συνολικά 122 ΔΕΥΑ στη χώρα (σε σύνολο 126 Δ.Ε.Υ.Α. που λειτουργούν στους Δήμους, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης) καλύπτοντας με τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους πάνω από 5 εκατομμύρια κατοίκους της περιφέρειας τους.

Στις πολύ κοστοβόρες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ειδικά τους τελευταίους μήνες, οι μέχρι σήμερα χρεώσεις στις ΔΕΥΑ για την κατανάλωση ρεύματος είναι ένα πολύ μεγάλο βάρος γι’ αυτές και υπάρχουν βάσιμοι φόβοι πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχει επιπτώσεις και στους δημότες τους, αφού οι ΔΕΥΑ λειτουργούν με ανταποδοτικότητα.

Όπως επισημάνθηκε στη σχετική συζήτηση, «οι έκτακτες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η ενεργειακή κρίση απαιτούν από την πολιτεία γενναίες παρεμβάσεις για κοινωφελείς επιχειρήσεις όπως οι Δ.Ε.Υ.Α. που είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρες και δεν αρκεί η υπαγωγή τους στις όποιες οριζόντιες ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα έχουν εφαρμοστεί».

Ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε επίσης για τα μεγάλα και σημαντικά έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί από τη ΔΕΥΑ Πύργου στο διάστημα της τρέχουσας θητείας, καθώς και για άλλα έργα της που είναι προς υλοποίηση. Ενώ ακόμα, όπως ήταν φυσικό, συζητήθηκαν και επίκαιρα Αυτοδιοικητικά θέματα.

Περισσότερα Νέα