Συνάντηση Διοίκησης Λιμενικού ταμείου Κατακόλου με την Υπουργό Πολιτισμού: Προτάσεις νέων δράσεων για τους τουρίστες

24 Ιουλίου - 17:19 Τοπικά

Προτάσεις εναλλακτικού τουρισμού για τους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων που αφικνούνται στο λιμάνι του Κατακόλου κατέθεσε στην υπουργό Τουρισμού κα Ελενα Κουντουρά ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Λεωνίδας Βαρουξής κατά την συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, στο γραφείο της  Υπουργού.

Στόχος της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου είναι η κάλυψη ευρύτερου φάσματος ενδιαφερόντων και δράσεων, από πλευράς επισκεπτών στο λιμένα Κατακόλου.

Οι εν λόγω προτάσεις εστιάζονται στους άξονες πολιτισμού – περιβάλλοντος, αναψυχής, γευσιγνωσίας και  αθλητισμού.

Η υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου , κάτι που θα φέρει  θετικά  αποτελέσματα για το λιμάνι, καθόσον το υπουργείο σύντομα θα προβεί σε αξιολόγηση όλων των  τουριστικών λιμένων στην Ελλάδα, βάσει των προσφερόμενων υπηρεσιών τους αλλά και των προτάσεων τους για προοπτικές εναλλακτικού τουρισμού .

Η κα Κουντουρά εξέφρασε το θερμό της ενδιαφέρον για την καλή εν γένει εικόνα του λιμένος Κατακόλου και δεν παρέλειψε  να τονίσει την ανησυχία της  για την εικόνα  που αποκομίζουν οι τουρίστες  όταν επισκέπτονται με πούλμαν την Αρχαία Ολυμπία και δυσφορούν για τους όγκους των σκουπιδιών που υπάρχουν σε ολόκληρη τη διαδρομή!

Ενημέρωσε δε τον κ. Βαρουξή ότι και η ίδια καταβάλλει κάθε  δυνατή προσπάθεια, να μεταφερθούν τα σκουπίδια σε ΧΥΤΑ  γειτονικών νομών.

Ο κ. Βαρουξής ακολούθως ενημέρωσε την κα Κουντουρά  για το διεθνές  forum που θα γίνει στην Αρχ. Ολυμπία με θέμα την κρουαζιέρα στις 23 Μαϊουτ οπότε και την  προσκάλεσε ως κεντρική ομιλήτρια.

Η κα Κουντουρά απεδέχθη την πρόσκληση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και θα λαμπρύνει με την παρουσία της την εν λόγω ημερίδα στην  ιερή πόλη της Ηλείας.

Περισσότερα Νέα