Συνάντηση Γεωργοπούλου-Σαλτάρη με τον Γ.Γ. Πρόνοιας και ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Λεχαινών

24 Ιουλίου - 17:06 Τοπικά

Στις 12-04-2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη με τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Καρέλλα στο Υπουργείο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε μεγάλο εύρος θεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας αρμοδιότητας του Γενικού Γραμματέα. Κοινή διαπίστωση ήταν η ανεπάρκεια των κατάλληλων δομών πρόνοιας στον νομό και αναζητήθηκαν τρόποι, ώστε η πολιτεία να συνδράμει και να ενεργοποιήσει την τοπική αυτοδιοίκηση, με στόχο η τελευταία να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους και να προχωρήσει στην δημιουργία των αναγκαίων αυτών δομών.

Ειδικότερα, σχετικά με το Παράρτημα ΑΜΕΑ Λεχαινών η βουλευτής είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί για το πενταετές πλάνο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει το Παράρτημα, την δημιουργία στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης, την διαρκή προσπάθεια για βέλτιστες συνθήκες για τους φιλοξενούμενους, αλλά και για τον σχεδιασμό για περαιτέρω ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ικανοποίηση για την άριστη συνεργασία και η βουλευτής στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου του Παραρτήματος ΑΜΕΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Περισσότερα Νέα