Συνάντηση για την επαναλειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Νέων στην Σκαφιδιά

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

            Στα πλαίσια του προγραμματισμού επαναλειτουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας Νέων στην τ.κ. Σκαφιδιάς, πραγματοποιήθηκε σήμερα 28-04-2015 συνάντηση του Δημάρχου κ. Γαβρίλη Λιατσή με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο.

Πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στον χώρο του Κέντρου Φιλοξενίας Νέων,  του Δημάρχου, του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Ωλένης κ. Αθανάσιου της Αντιδημάρχου Κοιν/κής Προστασίας και Υγείας κας Αγγελακοπούλου Ανδρ. και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Πύργου.

Ακολούθησαν οι εξής δηλώσεις:

Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός:

«Η Εκκλησία είναι πάντοτε εκείνη που σαν μάνα φροντίζει όλα τα παιδιά και μάλιστα τα νέα παιδιά. Επομένως η επίσκεψη του Δημάρχου Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή σήμερα στο γραφείο μου για να ενεργοποιήσει το Κέντρου Φιλοξενίας Νέων στην Σκαφιδιά, με βρίσκει όχι μόνο σύμφωνο, αλλά και του εκφράζω τις συγχαρητήριες ευχές μου. Άλλωστε με τον κ. Λιατσή χρόνια συνεργαζόμαστε, όταν ακόμη ήτο στο Επιμελητήριο με τον αείμνηστο Μιχάλη Ξυστρή, έπειτα 8 χρόνια ως Δήμαρχο και από την 01 Ιανουαρίου 2015 έχουμε πολλές φορές συζητήσει για την βοήθεια των εχόντων ανάγκη συνανθρώπων μας. Η Μητρόπολή μας, στην προσπάθεια αυτή του κ. Λιατσή, θα προσφέρει ότι πνευματική και υλική βοήθεια χρειαστεί, και μάλιστα ευχαρίστως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος δέχεται να είναι επικεφαλής της προσπάθειας.»

Δήμαρχος Πύργου:

«Η σημερινή συνάντηση με χαροποιεί ιδιαίτερα, και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, για τη βοήθεια που προσφέρθηκε να μας παράσχει με σκοπό την επαναλειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Νέων  στην Σκαφιδιά.

Συνεργάστηκα σήμερα με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο για το σκοπό αυτό, ώστε παιδάκια από τα ορεινά χωριά του Δήμου μας, να έρθουν και να φιλοξενηθούν στο συγκεκριμένο κέντρο. Επισκεφθήκαμε το χώρο, και στη σύσκεψη που έγινε επιτόπου, συμμετείχε η Αντιδήμαρχος Κοιν/κής Προστασίας & Υγείας κα Αγγελακοπούλου Ανδρ. και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου μας, που θα διευκολύνουν να αποκτήσει το κέντρο την παλιά του αίγλη.»

Περισσότερα Νέα