Συνάντηση με σταφιδοπαραγωγούς από το Καλλίκωμο είχε η Δ. Αυγερινοπούλου

24 Ιουλίου - 17:22 Τοπικά

Συνάντηση με σταφιδοπαραγωγούς από το Καλλίκωμο και την ευρύτερη περιοχή, στην οποία συζητήθηκαν η βιώσιμη καλλιέργεια σταφίδας και οι εξαγωγές, πραγματοποιήθηκε, μετά από αίτημα των παραγωγών, με την πρ.Βουλευτή Ν. Ηλείας, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Πρόεδρο του Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Οι παραγωγοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, διότι η Δρ. Αυγερινοπούλου εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά τους από την επομένη κιόλας των εκλογών, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενδελεχής συζήτηση, καθώς η Δρ. Αυγερινοπούλου είναι γνωστό ότι έχει προωθήσει το εξαγωγικό εμπόριο προϊόντων της Ηλείας, τόσο με τις γνώσεις της ως νομικός, όσο και με τη διεθνή εμπειρία της.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου στηρίζει τη δυνατότητα διεύρυνσης νέων αγορών για τη σταφίδα, ενώ χρειάζεται να γίνει πράξη από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η πρότασή της για σύσταση Συμβουλίου Εύρεσης Νέων Αγορών για τα εξαγώγιμα προϊόντα μας.

Είναι επίσης, αναγκαίο να προωθηθούν παράλληλα, πρωτοβουλίες για την τυποποίηση του υψηλής ποιότητας ηλειακής σταφίδας, καθώς και για τη σύσταση ομάδων παραγωγών. Προς αυτή την κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η πρ.Βουλευτής Ηλείας δήλωσε σε ενδιαφερόμενους σταφιδοπαραγωγούς ότι θα εργαστεί προκειμένου να τους στηρίξει.

Περισσότερα Νέα