Συνάντηση ουσίας Αυγερινοπούλου με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή, για Ολυμπία Οδό

24 Ιουλίου - 16:44 Τοπικά

Πολύ σημαντική συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, για την Ολυμπία Οδό (Πάτρα – Πύργος, Αρχαία Ολυμπία, Πύργος – Καλό Νερό).

Η κα Αυγερινοπούλου ενημερώθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις και τις συνεχείς επαφές του κ. Υπουργού με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να δοθεί λύση, στο μεγάλο ζήτημα της χρονικής καθυστέρησης που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το 2014, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε περάσει με Νόμο την άμεση έναρξη της κατασκευής του έργου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε το σχεδιασμό και προέβη σε πολυμερή κατάτμηση του έργου (σαλαμοποίηση) με γνώμονα το οικονομικό συμφέρων των «οικείων» τους.

Λόγω καθυστερήσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το έργο κινδυνεύει να χάσει την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Ο κ. Υπουργός έχει ξεκινήσει σειρά συνομιλιών με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση του έργου και την έγκαιρη ολοκλήρωσή του. Η δε Βουλευτής, η οποία έχει εργαστεί και στις Βρυξέλλες, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο ενίσχυσης της επικοινωνίας με Μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αύριο, Παρασκευή, ο κ. Καραμανλής θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την Επίτροπο Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Vestager, για τις συμβάσεις.

Σε ερώτηση της Βουλευτού για το αν παραμένει η δέσμευση για επέκταση του δρόμου έως την Αρχαία Ολυμπία, για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε ο κ. Υπουργός το σχεδιασμό αυτό και επανέλαβε ότι δεν νοείται Ολυμπία Οδός, χωρίς την συμπερίληψη της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η κα Αυγερινοπούλου προσκάλεσε τον κ. Υπουργό να επισκεφθεί την Ηλεία για να δει και ιδίοις όμμασι τις ανάγκες ενίσχυσης των υποδομών, καθώς και τη τεχνητή λίμνη Καραμανλή και το φράγμα Πηνειού, ο οποίος την αποδέχθηκε, ενώ ευκαιρία είχαν να συζητήσουν και την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου, του τραίνου, των υδατοδρόμων και των υποδομών ηλεκτροκίνησης, όπου θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις. Ακολούθησε, ακόμη, εκτεταμένη συζήτηση για τις διαστάσεις των περιβαλλοντικών ζητημάτων επί των υποδομών και με την ιδιότητά της, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

Τέλος, η κα Αυγερινοπούλου πρότεινε συνάντηση με παρουσία όλων των Βουλευτών των δύο Νομών, κάτι που ο κ. Υπουργός ήδη είχε προγραμματίσει να καλέσει στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Περισσότερα Νέα