Συνάντηση Σιαδήμα – Μπέλτσου – Επί τάπητος η αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τις ανάγκες του δήμου Πύργου

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

Συνάντηση εργασίας είχαν ο Πρόεδρος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων κ. Βασίλης Σιαδήμας και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου κ. Διονύσης Μπέλτσος. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΜΟΔ ΑΕ στην Αθήνα σε πολύ καλό κλίμα, καθώς όπως δήλωσε ο κ. Σιαδήμας γνωρίζεται εδώ και αρκετά χρόνια με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πύργου και φίλο κ. Μπέλτσο. Πέρα από συνάδελφοι επαγγελματικά, είναι και εκλεγμένα μέλη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών. 

Οι δύο μηχανικοί, συζήτησαν σχετικά με την δυνατότητα που έχουν οι Δήμοι, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, να απορροφήσουν τα απαραίτητα κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών τους. 

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου κ. Διονύσης Μπέλτσος, “… στην συνάντηση αυτή, συζητήσαμε τον κομβικό ρόλο των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, στην ανάπτυξη των Δήμων. Με τα τωρινά δεδομένα, η Αυτοδιοίκηση έχει την δυνατότητα μέσω του ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης και του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, πρόσβασης σε πόρους που αγγίζουν το μισό δις ευρώ. 

Η συμμετοχή των Δήμων στα ενεργά προγράμματα κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς μέσω αυτών, μπορούν να εξασφαλισθούν εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές, που θα καταστήσουν τον Δήμο μας ελκυστικό σε επενδύσεις, θα συμβάλλουν στην μείωση της ανεργίας και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. 

Στόχος της παράταξης μας είναι, αναλαμβάνοντας τα ηνία του δήμου, με πρόγραμμα, με οργάνωση και σωστό σχεδιασμό, να διεκδικήσουμε τα προγράμματα αυτά, για να δημιουργήσουμε έναν πόλο ανάπτυξης, στον Πύργο, τον Ιάρδανο, την Ώλενα, το Βώλακα. Εργαζόμαστε από τώρα εντατικά, για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας” σχολίασε ο κ. Μπέλτσος.

Περισσότερα Νέα