Συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΔήμωνΠύργου – Ολυμπίας με τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» – 24ωρη απεργία την Παρασκευή

24 Ιουλίου - 19:19 Τοπικά

Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και πρόσκληση του συλλόγου  η συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» .

Κοινός στόχος όλων η οριστική μονιμοποίηση των εργαζομένων στο πρόγραμμα, ιδιαίτερα μετά την υπ΄ αριθμ. 1548/2022 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακυρώνει την αυξημένη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας, για το σύνολο των θέσεων που προβλέφθηκε στο πλαίσιο της 4Κ/2020 προκήρυξης για το προσωπικό, που απασχολείται στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

  • Μετά από 20 χρόνια αγώνων για την μόνιμη διασφάλιση της Υπηρεσίας και των εργαζομένων,
  • Μετά την συμβολή στην οικονομική κρίση,
  • Μετά τη συμβολή στην υγειονομική κρίση,
  • Έχοντας προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ,
  • Μετά από 20χρόνια αγώνα για την αναβάθμιση της Υπηρεσίας,

Αποφασίσαμε Ομόφωνα

  1. Να ζητήσουμε από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Πύργου και Ζαχάρως , να στηρίξουν με απόφασή τους όλους τους εργαζόμενους. Δηλαδή και αυτούς που αποκλείστηκαν αρχικά από τους προσωρινούς πίνακες και αυτούς μετά την απόφαση του ΣΤΕ, βεβαιώνοντας ως λίαν απαραίτητες τις παρεχόμενες κοινωνικοπρονοιακές υπηρεσίες, πάντοτε άλλα και τώρα και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερες κρίσιμες συνθήκες (κρίση covid κ.α.). (Σημείωση : Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει ήδη λάβει ψήφισμα – απόφαση στήριξης των εργαζομένων).
  2. Να ταχθούν τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Πύργου και Ζαχάρως, υπέρ της συνέχισης του εργασιακού βίου όλων των εργαζομένων με σταθερή και μόνιμη εργασία και να προσληφθούν περισσότεροι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», γιατί οι ανάγκες των πολιτών έχουν αυξηθεί.
  3. Την συμμετοχή Του Συλλόγου μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, τη μίσθωση πούλμαν από το Σύλλογο και την μετάβαση στην Αθήνα στην συγκέντρωση όλων των Σωματείων έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας[ΚΕΔΕ], Ακαδημίας και Γενναδίου 8  και ώρα 11:30 το πρωί, με αίτημα την ουσιαστική συμπαράσταση της Κ.Ε.Δ.Ε για την μονιμοποίηση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»  Την πραγματοποίηση Πορείας Διαμαρτυρίας μέχρι το Υπουργείο Εσωτερικών [Βασ.Σοφίας 15] διεκδικώντας εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη
  4. Την συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας με όλα τα Σωματεία στην Κεντρική Πλατεία

Η μονιμοποίηση και η αποκατάσταση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» μετά από είκοσι [20] χρόνια εργασιακής ανασφάλειας αποτελεί το μόνο στόχο του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας [ΠΟΕ-ΟΤΑ] αυτή την κρίσιμη ώρα.

Όποιος συνάδελφος από τους άλλους Δήμους του Νομού, επιθυμεί να συμμετέχει στην μετάβαση  και στη απεργιακή συγκέντρωση στην  Αθήνα να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο κ. Γαρύφαλλο, μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα.

Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί από τον Πύργο, ώρα 06:30 έξω από το Πολύκεντρο (Τ. Πετροπούλου 2 και Πατρών).

 

                                                             ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                          ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Περισσότερα Νέα