Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητήριου Ηλείας με τον νέο Δήμαρχο Ζαχάρως. Κοινή πρόθεση για παραγωγική συνεργασία

8 Νοεμβρίου - 14:06 Τοπικά

Με τον νεοεκλεγμένο  Δήμαρχο Ζαχάρως  , Κωνσταντίνο Μητρόπουλο , συναντήθηκε χθες Τρίτη 7 Νοεμβρίου , στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ηλείας , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας , Κωνσταντίνος  Νικολούτσος .

Σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ένα εξαιρετικά φιλικό και εγκάρδιο κλίμα  , αφού ο κ. Μητρόπουλος δέχθηκε συγχαρητήρια για την εκλογή του , στη συνέχεια εκφράστηκε η αμοιβαία πρόθεση για μια εποικοδομητική συνεργασία ,  με πρωταρχικό στόχο αφενός την ανάδειξη της ιδιαίτερης τουριστικής αξίας του Δήμου Ζαχάρως αλλά και αφετέρου τις δυνατότητες για σχεδιασμό, υλοποίηση και τη βέλτιστη αξιοποίηση στρατηγικών σχεδίων με αναπτυξιακή προοπτική που θα εμπίπτουν στις δράσεις και των δύο  πλευρών .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ρεαλιστικές και ωφέλιμες ιδέες και προτάσεις με βαρύτητα την εισαγωγή καινοτομίας και των νέων τάσεων που κυριαρχούν στο διεθνή τουρισμό , ενώ επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα στο ενδεχόμενο μιας σημαντικής θεσμικής περαιτέρω συνεργασίας του Δήμου Ζαχάρως με το Επιμελητήριο Ηλείας , στα πλαίσια της 1ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων Κοινών Έργων του Προγράμματος Συνεργασίας “Interreg VΙ-A Ελλάδα – Ιταλία 2021-2027” .

Στον επίλογο της συνάντησης , συμφωνήθηκε  να υπάρχει τακτική επικοινωνία προκειμένου να εξετάζονται προκηρύξεις και σχέδια ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων , για την τουριστική προβολή και την ανάπτυξη θεματικών-εναλλακτικών μορφών τουρισμού , την διοργάνωση στοχευμένων ημερίδων , καθώς και έργων αστικής ανάπλασης τύπου Open Mall.

Περισσότερα Νέα