Συνάντηση Β. Γιαννόπουλου με τον Λιμενάρχη Κατακόλου για την ανάπτυξη του Λιμένα

24 Ιουλίου - 16:25 Τοπικά

   Η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Κατακόλου και η Κρουαζιέρα, που σε συνδυασμό μπορούν να δώσουν στην περιοχή και συνολικά στην Ηλεία σοβαρές αναπτυξιακές και οικονομικές προοπτικές, βρέθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με τον Λιμενάρχη Κατάκολου, Δημήτρη Παπαηλιού.

   Ο κ. Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε, σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, το Λιμεναρχείο Κατακόλου, όπου είχε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, με τον κ. Παπαηλιού, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει από την ανάληψη των καθηκόντων του και μέχρι σήμερα.

   Ένα από θέματα της συζήτησης, αφορούσε στο σημαντικό αναπτυξιακό έργο της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, καθώς στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου και η έναρξη των εργασιών. Συζήτησαν για τις παρεμβάσεις που προβλέπονται από την μελέτη, και πόσο αυτές θα αλλάξουν την εικόνα του λιμανιού και θα βελτιώσουν σημαντικά την λειτουργία του αλλά και την διαχείριση της Κρουαζιέρας. Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Περιφέρειας για την περιοχή, όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, περιλαμβάνει επίσης, το έργο ανάπλασης των οδικών τμημάτων «Άγιος Ιωάννης – Κατάκολο» και «Πύργος – Άγιος Ιωάννης», και την κατασκευή της Παράκαμψης Αγίου Ιωάννη – Λαστεϊκων (σ.σ το πρώτο έχει ήδη συμβασιοποιηθεί, τα δυο αναμένεται να υπογραφούν στο επόμενο διάστημα).

   Η πολύμηνη αναστολή της Κρουαζιέρας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και τα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω της παύσης κάθε τουριστικής και οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή, ήταν επίσης στα θέματα της συζήτησης, όπως επίσης και τα θέματα ασφαλείας του λιμανιού. Σημειώθηκε μάλιστα πως, με δεδομένο ότι η επιλογή των λιμένων προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων γίνεται πλέον με γνώμονα και προτεραιότητα τα θέματα ασφάλειας – και έπειτα βάσει των αξιοθέατων μιας περιοχής – είναι επιβεβλημένη η πιστή εφαρμογή των επιταγών των διεθνών και εθνικών κανονισμών ασφαλείας. Τέλος, έγινε αναφορά στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες του Λιμεναρχείου, αφενός λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και αφετέρου λόγω της έλλειψης χώρων και υποδομών πρόσβασης σε αυτό, για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (π.χ ΑμεΑ, ηλικιωμένους).

  Η καλή συνεργασία – όπως δεσμεύτηκαν οι κ.κ Γιαννόπουλος και Παπαηλιού – θα συνεχιστεί, καθώς κοινός στόχος είναι η προστασία, ανάπτυξη και ανάδειξη του Λιμένα Κατακόλου, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά λιμάνια της χώρας.

Περισσότερα Νέα