Συνάντηση υπευθύνου γραφείου εθελοντισμού Πύργου με τον Μητροπολίτη

24 Ιουλίου - 16:24 Τοπικά

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό είχε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, ο υπεύθυνος του γραφείου Εθελοντισμού του δήμου Πύργου Ιωάννης Πλεμμένος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας με τους Εθελοντές για την ανάπτυξη νέων δράσεων προς όφελος των περισσότερο αδύναμων συμπολιτών μας. Ειδικότερα ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός ενημερώθηκε για την πρόθεση του Γ. Πλεμμένου να προχωρήσει στη δημιουργία Κοινωνικής Κουζίνας αλλά και στην επανασύσταση Κοινωνικού Παντοπωλείου σε συνεργασία με το σύλλογο Νέων Καταραχίου. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας αναγνωρίζοντας την τεράστια ανάγκη στήριξης των συμπολιτών μας, αποφάσισε να στηρίξει ουσιαστικά τις δράσεις, προσφέροντας χώρο που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, τόσο για την στέγαση της Κοινωνικής Κουζίνας, εντός της πόλης, όσο και χώρο για την δημιουργία αποθήκης προκειμένου να φυλάσσονται τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης προς διάθεση σε ανθρώπους και οικογένειες της πόλης μας και των δημοτικών διαμερισμάτων της, που έχουν ανάγκη!

Επίσης ο εκπρόσωπος του συλλόγου νεων Καταραχίου και πρόεδρος Αλέξης Γιαννακοπουλος επεσήμανε πως ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής και όλοι μαζί μπορούμε να την πόλη μας μπροστά!

Σε δήλωση του ο κ. Πλεμμένος επισήμανε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας για την ουσιαστική στήριξη του. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε προς όλους εκείνους που έχουν ανάγκη. Μέσα στις  επόμενες μέρες θα υπάρξει και νέα συνάντηση προκειμένου, να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας κοιτώνων αστέγων, σε χώρο που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, πρόταση η οποία είχε υπάρξει και κατά το παρελθόν αλλά δεν ευοδώθηκε. Είναι καιρός να βάλουμε το «ΕΜΕΙΣ» πάνω από το «ΕΓΩ» και να εργαστούμε όλοι προς όφελος της κοινωνίας μας».

Περισσότερα Νέα