Συναυλία για την «Ειρήνη στην Ουκρανία» με την παγκοσμίου φήμης Χορωδία δωματίου “Gaudeamus” σήμερα στον Πύργο – Η εκδήλωση συμπίπτει με την 208η επέτειο της ίδρυσης της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό

24 Ιουλίου - 19:23 Τοπικά

 Μια πολύ ξεχωριστή συναυλία με μηνύματα ειρήνης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας διοργανώνει ο Δήμος Πύργου την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20.00 στην κεντρική πλατεία της πόλης. Με τίτλο «Ειρήνη στην Ουκρανία» η διεθνούς φήμης χορωδίας δωματίου Gaudeamus επισκέπτεται τον Πύργο και ερμηνεύει μια σειρά εκκλησιαστικών ύμνων αλλά και παραδοσιακών τραγουδιών της Ουκρανίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ηλείας, τον Σύλλογο Ελληνοουκρανικής φιλίας «Ο Φάρος» και τελεί υπό την αιγίδα της Ουκρανικής Πρεσβείας και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η εκδήλωση συμπίπτει με την 208η επέτειο της Ίδρυσης της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό.

Το πρόγραμμα

Η διεθνούς φήμης χορωδίας δωματίου Gaudeamus, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Yulia Puchko-Kolesnyk, θα ερμηνεύσει τα εξής κομμάτια:

1. Kyrie Eleison Βυζαντινό άσμα του 13ου αιώνα. 2. «Ευλόγησε, Κύριε, ψυχή μου» Stetsenko ή Dychko 3. «Αγνή παρθένε» σύνορο της Παναγίας. 4. Λεόντοβιτς «Ω, ήρθε η αυγή» παλιά καντάτα, σόλο του Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκη. 5. Ο Βασιλιάς των Ουρανών είναι η Δόξα του Πατέρα και της Αμαρτίας και του Αγίου Πνεύματος 6. Κοζίτσκι «Όλες μου οι ελπίδες» 7. Dychko Petrivochka 8. Λαϊκή Όπερα Stankovich “Fern Flowers” 9. Προσευχή Lysenko για την Ουκρανία

Πρόσφατα, υπενθυμίζεται πως ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του μέλη της ορχήστρας και την μαέστρο Yulia Puchko-Kolesnyk, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής φιλίας «Ο Φάρος» Μιχάλη Ροδόπουλο και τον πρόεδρος της Τ.Κ. Σκαφιδιάς Αντώνη Αρβανίτη.

Περισσότερα Νέα