Συναυλία για τους κοινούς εορτασμούς των επετείων της Ελλάδας και της Τσεχίας στον Πύργο

24 Ιουλίου - 16:43 Τοπικά

Η συναυλία για τους κοινούς εορτασμούς των επετείων της Ελλάδας και της Τσεχίας θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου στον Πύργο Ηλείας. Το τζαζ συγκρότημα Petra Ernyei Trio θα εμφανιστεί στο Θέατρο Απόλλων.

Η συναυλία για τους κοινούς εορτασμούς των επετείων  της Ελλάδας και της Τσεχίας θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου στον Πύργο Ηλείας. Το τζαζ συγκρότημα  Petra Ernyei Trio θα εμφανιστεί στο Θέατρο Απόλλων.

Η 28η Οκτωβρίου δεν αποτελεί εθνική εορτή μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Τσεχική Δημοκρατία. Η Ελλάδα θυμάται την Επέtειο του ΌΧΙ, την άρνηση της Ελλάδας στο τελεσίγραφο του Μουσολίνι από τον Έλληνα πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά το 1940  και την είσοδο της Χώρας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Τσεχία από την άλλη γιορτάζει μια φωτεινή ημέρα της ιστορίας της. Στις 28 Οκτωβρίου 1918 η Τσεχοσλοβακία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της από την Αυστροουγγαρία.

Η συναυλία στοχεύει στο να κάνει γνωστή τη σύμπτωση των δύο αυτών εθνικών γιορτών των δυο κρατών στους κατοίκους του νομού Ηλείας αλλά και ευρύτερα. Ευελπιστεί να ξεκινήσει μία καρποφόρα μελλοντική συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού με τους νέους εκπροσώπους του νομού και στη δημιουργία στενότερων σχέσεων με την Τσεχική Δημοκρατία.

Στο χώρο του θεάτρου θα μπορέσουν οι επισκέπτες να δουν εικόνες και να διαβάσουν για την τσεχική ιστορία μέσα από την έκθεση με τίτλο “Τσεχική κρατική υπόσταση 2018“ την οποία συνέταξαν τα Τσέχικα Κέντρα με αφορμή της 100ης επετείου της δημιουργίας της Τσεχικής δημοκρατίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Περισσότερα Νέα