Συναυλία με το Τσέχικο μουσικό jazz τρίο της PETRA ERNYEI στο θέατρο Απόλλων για τα 101 χρόνια της Τσεχικής Δημοκρατίας!

24 Ιουλίου - 16:44 Τοπικά

Συναυλία με το Τσέχικο μουσικό jazz τρίο της PETRA ERNYEI οργανώνει ο  Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου στο δημοτικό θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ στις 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 20:00. Η συναυλία οργανώνεται  στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή του τσέχικου κέντρου πολιτισμού της Αθήνας, αφού την ίδια ημέρα, η Τσεχία εορτάζει τα 101 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου Τσεχοσλοβάκικου κράτους το 1918. Επειδή η Τσεχία φημίζεται παγκοσμίως για την JAZZ μουσική σκηνή της, την οποία πρόκειται να παρουσιάσουν, στο δημοτικό θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ, το τρίο μουσικό jazz σύνολο «Το τρίο της PETRA ERNYEI». Παράλληλα στο χώρο εκδήλωσης (αύλειος χώρος θεάτρου) θα τοποθετηθούν 11 πάνελ διαστάσεων  με πληροφοριακό υλικό που θα περιγράφει την ατμόσφαιρα στην Τσεχοσλοβακία του 1918,  θα παρουσιάζουν προσωπικότητες αλλά και συμβάντα ιστορικά και πολιτιστικά ώστε να γίνουν γνωστά και στην πόλη μας.

Το σύνολο Petra Ernyei Trio

Η Petra Ernyeiová που ηγείται του μουσικού συνόλου μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια. Έκανε το ντεμπούτο της σε ηλικία μόλις 18 χρονών στο Sacramento Jazz

Festival για να ακολουθήσουν συνεργασίες με την φημισμένη Original Prague Syncopated Orchestra και την Prague Swing Orchestra. To 2008 ίδρυσε τους Petra Ernyei Quartet και ηχογράφησε το δίσκο «So Many Stars». Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ σε Τσεχία, Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Βουλγαρία και Ρωσία.

Ο Petr Dvorský (κοντραμπάσο) είναι μια σημαντική προσωπικότητα της τσεχικής τζαζ σκηνής ενώ ο Adam Tvrdý είναι ένας μοναδικός συνθέτης και κιθαρίστας, ο οποίος έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων και με τον Ennio Morricone στα φημισμένα στούντιο Abbey Road του Λονδίνου.

Περισσότερα Νέα