Συνδικαλιστές της ΠΟΕΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ στον Πύργο, με αφορμή τον άδικο χαμό της εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου

24 Ιουλίου - 17:01 Τοπικά

Σήμερα, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δήμαρχου Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή με τον Πρόεδρο των Συνδικάτων Ν. Αττικής και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΟΤΑ κ. Σπύρο Κωνσταντά, και το μέλος του Δ.Σ της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννη Παναγόπουλο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ατύχημα που συνέβη πριν λίγες μέρες στο Κατάκολο και είχε ως συνέπεια την απώλεια της εργαζόμενης στης καθαριότητα του Δήμου Πύργου.

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής χαρακτήρισε φυσιολογικό το ενδιαφέρον των συνδικαλιστών για το συμβάν. «Κουβεντιάσαμε για τις παθογένειες που υπάρχουν στο σύστημα της διαχείρισης των εργαζομένων σε όλους τους οργανισμούς. Κάνουμε το μέγιστο που μπορούμε να κάνουμε στις συνθήκες που έχουμε για να προστατέψουμε τους εργαζόμενους αλλά και να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία που έχει σχέση με την καθαριότητα».

Ο κ. Κωνσταντάς εξέφρασε τα συλληπητήρια στην οικογένεια της αδικοχαμένης συναδέρφου, αλλά και τη συμπαράστασή του στον συνάδερφο οδηγό. «Είναι ευθύνη της κάθε δημοτικής αρχής  να φροντίζει να μη θρηνούμε θύματα. Μέσα σε ένα χρόνο έχουμε χάσει 36 συναδέρφους, πέραν από αυτούς που έχουν τραυματιστεί. Δεν δίνουμε τη δέουσα προσοχή ως προς τα μέτρα της ασφάλειας των εργαζομένων. Αυτό πρέπει να το προσέξει η δημοτική αρχή άμεσα».

Ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως κ. Χρήστος Γαρύφαλλος ευχαρίστησε τους συνδικαλιστές για την επίσκεψη και  ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση και τα είδη ατομικής προστασίας και τα μέτρα υγιεινής τηρήθηκαν και το απορριμματοφόρο ήταν καινούριο και ο οδηγός έμπειρος. Ήταν η κακιά στιγμή. Είμαστε στο πλευρό και της οικογένειας της αδικοχαμένης συναδέρφου και στο πλευρό του οδηγού».

Στην συνάντηση ήταν παρούσα η Δημοτική Σύμβουλος κα Άβα Βαγγελάτου.

Επίσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως κ. Χρήστος Γαρύφαλλος, καθώς και τα μέλη του συλλόγου εργαζομένων Κική Διονυσοπούλου, Τρύφωνας Βγενόπουλος, Αντωνία Παπανικολάου, Γιώργος Αντωνόπουλος, Μαίρη Ξύδη καθώς και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ κ. Μπάμπης Καλαντζής.

Περισσότερα Νέα