Συνεχίζει να προσφέρει «ζωή» η εθελοντική ομάδα αιμοδοσίας Χελιδονίου!

24 Ιουλίου - 16:28 Τοπικά

   Την αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπο, έδειξαν για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι του Χελιδονίου, συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Αυγούστου, στον χώρο του Αγροτικού Ιατρείου του χωριού. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που προ δυο εβδομάδων, «ρίχτηκαν» στη μάχη με τις φλόγες, συνδράμοντας – με ότι μέσα διέθεταν – στο έργο της Πυροσβεστικής, για να προστατεύσουν το χωριό  και να σώσουν το δάσος, τις περιουσίες τους, και αυτές των συγχωριανών τους.

   Η εθελοντική αιμοδοσία, η 5η κατά σειρά από την ενεργοποίηση της Εθελοντικής Ομάδας Αιμοδοσίας Χελιδονίου το 2018, πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας της Ν.Μ Πύργου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας. Όλοι οι εθελοντές, υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Συντονίστρια Διευθύντρια Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και στη συνέχεια αιμοδότησαν με την επιμέλεια των νοσηλευτών Γιώργου Βενιζέλου και Ισμήνης Αυγερινοπούλου. Μέχρι το μεσημέρι, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 12 πολύτιμες μονάδες αίματος, οι οποίες – ειδικά αυτή την περίοδο – δίνουν «ανάσα» και στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε αίμα της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου.

   Η συνέπεια με την οποία οι εθελοντές της περιοχής αφιερώνουν λίγο από τον χρόνο τους προσφέροντας αίμα, αποδεικνύει στην πράξη ότι έχουν κατανοήσει πλήρως την αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος, καθώς ήδη στα δυο χρόνια ενεργούς δράσης της Ομάδας Αιμοδοσίας, τα αποθέματα που έχουν δημιουργήσει οι αιμοδότες, έχουν αποδειχθεί σωτήρια για συνανθρώπους μας που βρέθηκαν σε κίνδυνο και χρειάστηκαν επειγόντως αίμα. Κι αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσουν, όχι μόνο να προσφέρουν, αλλά και να διαδίδουν με κάθε τρόπο την ιδέα της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

   Με την ολοκλήρωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, τα μέλη της προσωρινής διοίκησης, ευχαρίστησαν θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας για την συνεργασία και βοήθεια, καθώς επίσης όλους τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι αποτελούν τους βασικούς «πρωταγωνιστές» αυτής της σημαντικής προσπάθειας με αποδέκτη τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Περισσότερα Νέα