Συνεχίζονται οι εκδηλωσεις και προβολές του camera zizanio σε Πύργο, Αμαλιάδα, Γαστούνη, Λεχαινά, Αγ. Γεώργιο και Αθήνα!

24 Ιουλίου - 17:26 Τοπικά

Με ταινίες του προγράμματος Zoom in European Children’s Film, το αφιέρωμα «Η μουσική με το βλέμμα του Ροβήρου Μανθούλη» και την ανοιχτή εκδήλωση με την συγγραφέα Άλκη Ζέη (την Πέμπτη το βράδυ στο θέατρο Απόλλων) συνεχίζονται αυτήν την εβδομάδα οι παράλληλες εκδηλώσεις του του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 14ης Camera Zizanio.

Οι κινηματογραφικές αίθουσες του Φεστιβάλ συνεχίζουν να σφύζουν από ζωή με εκατοντάδες παιδιά να παρακολουθούν καθημερινά τις περίπου 40 πρωινές προβολές σε διάφορες αίθουσες: 19 στον Πύργο (10 στον Απόλλωνα και 9 στον Ορφέα), 11 στην Αμαλιάδα (cine Cinema), 3 στη Γαστούνη (Κουρβισιάνειο) και 6 στα Λεχαινά (σινέ Άστρον). Επίσης την Τετάρτη πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις:

  • στον Άγιο Γεώργιο (ώρα 18:00)  προβολή του Ψύλλου, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού,
  • στην Αμαλιάδα (cine Cinema 21:45) ταινίες του Ροβήρου Μανθούλη  σε συνεργασία με τη Μικρή Ακαδημία και
  • στον Πύργο (bar Corte, 21:00) προβολή της ταινίας του Ροβήρου Μανθούλη  Η μουσική κάουντρι ή Η νοσταλγία της Δύσης με παραδοσιακή αμερικάνικη μουσική από τα απόμακρα χωριά του Αρκάνσας μέχρι το Νάσβιλ, τη λαμπερή Music-City των εκατομμυριούχων της κάουντρι

Την Πέμπτη ο Ροβήρος Μανθούλης «μετακομίζει» στο Τετράστιχο (21:30) με την ταινία Ανεβαίνοντας τον Μισισιπή, που κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του μπλουζ και όπου εμφανίζονται μεγάλοι μαύροι μπλούζμεν, ενώ λίγο νωρίτερα στο θέατρο Απόλλων (20:00) η συγγραφέας Άλκη Ζέη συναντά το βιβλιόφιλο κοινό του Πύργου σε μια εκδήλωση για το βιβλίο, την ιστορία, τη λογοτεχνία, την εποχή μας και ό,τι τη χαρακτηρίζει.

Ταυτόχρονα την Πέμπτη ξεκινούν στην Αθήνα οι «Αλκυονίδες του Δεκέμβρη», με 26 προβολές ταινιών του Φεστιβάλ και της Camera Zizanio, που θα διαρκέσουν μέχρι την μεθεπόμενη Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα Νέα