Συνεχίζονται οι βραδιές ντοκιμαντέρ σήμερα στην Αμαλιάδα από τη Μικρή Ακαδημία

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

Η Μικρή Ακαδημία συνεχίζει τη δράση Βραδιές Ντοκιμαντέρ στο Cine Cinema με την προβολή του ντοκιμαντέρ “Religulous”.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την σήμερα Τρίτη 12 Μαΐου στις 21:45 στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα.

Αυτή είναι και η τελευταία προβολή εντός αίθουσας. Η επόμενη προβολή θα είναι υπαίθρια στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2015 στις 16 Ιουνίου 2015 στην πλατεία Ανεμόμυλου.

Οι Βραδιές Ντοκιμαντέρ φιλοξενούνται κάθε 2η Τρίτη του μήνα στο Cine Cinema (σε περίπτωση αναβολής, αλλαγής μέρας θα υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση) ώστε να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε με σταθερά ραντεβού σημαντικά ζητήματα.

Όσοι έχουν ενδιαφέρον να συμμετέχουν πιο ενεργά στη δράση «Βραδιές Ντοκιμαντέρ» (καθορισμός θεματικών ενοτήτων, επιλογή ντοκιμαντέρ, προλόγηση ντοκιμαντέρ, συντονισμός συζήτησης, θέματα επικοινωνίας, κλπ.) μπορούν να στείλουν mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mikriakadimia@gmail.com με θέμα «Συμμετοχή στις Βραδιές Ντοκιμαντέρ».

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό

Religulous | Bill Maher | 2008 | 90′ | USA

Το Religulous (ΠΙΣΤΕΥΕ… ΚΑΙ ΓΕΛΑ) ακολουθεί τον κωμικό Μπιλ Μάερ (Real Time with Bill Maher, Politically Incorrect) στο ταξίδι του σε διάφορους θρησκευτικούς τόπους ανά τον κόσμο όπου συζητά με πλειάδα πιστών για τον Θεό και τη θρησκεία. Γνωστός για τις δαιμόνιες αναλυτικές του ικανότητες και την εμμονή του να μην χαρίζεται σε κανέναν, ο Μάερ αντιμετωπίζει με την χαρακτηριστική ειλικρίνειά του και το ανευλαβές πνεύμα του το θέμα της πίστης, οδηγώντας μας σε ένα επεισοδιακό και προκλητικό πνευματικό ταξίδι. Τη σκηνοθεσία του Religulous (ΠΙΣΤΕΥΕ… ΚΑΙ ΓΕΛΑ) υπογράφει ο Λάρι Τσαρλς (BORAT: CULTURAL LEARNINGS OF AMERICA FOR MAKE BENEFIT GLORIOUS NATION OF KAZAKHSTAN, και Curb Your Enthusiasm του HBO). Η ταινία αποτελεί το πρώτο κινηματογραφικό εγχείρημά του μετά το BORAT που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και διακρίσεις.

Μετά την προβολή, ανάλογα με τη διάθεση των θεατών, μπορεί να ακολουθήσει συζήτηση, την οποία συντονίζει η Κινηματογραφική Ομάδα της Μικρής Ακαδημίας.

Περισσότερα Νέα