Συνεδρίασαν οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Ήλιδας: Επίσημη πρώτη για τους νέους διευθυντές

24 Ιουλίου - 13:48 Τοπικά

Ενημερωτικό χαρακτήρα είχαν οι συνεδριάσεις των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ήλιδας, στις οποίες  συμμετείχαν οι αποχωρήσαντες αλλά και οι νέοι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Οι συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο (Σοχιά), με αφορμή την λήξη του σχολικού έτους και την προετοιμασία του επόμενου.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Παναγιωτάρας και ο αντιπρόεδρος κ. Κώστας Κωνσταντούλας, ευχαρίστησαν τους απερχόμενους διευθυντές των σχολικών μονάδων για την αγαστή συνεργασία που είχαν και συνεχάρησαν τους νέους διευθυντές που αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Ιουλίου.

Ο κ. Παναγιωτάρας ευχήθηκε καλή και επιτυχημένη θητεία στους νέους διευθυντές και τους επεσήμανε ότι θα είναι αρωγός στο έργο τους σε κάθε ανάγκη που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Σχολικής Επιτροπής, όπως έκανε άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια.

Σημαντικές παρεμβάσεις

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί και αναφέρθηκε στην διάρκεια της συνάντησης, είναι ότι η Σχολική Επιτροπή αντιμετώπισε με επιτυχία το έργο των απολυμάνσεων και όλων των απαιτούμενων ενεργειών, στα πλαίσια της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Επιπλέον, υλοποίησε έργα ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τις 150.000 ευρώ, τα οποία αφορούσαν σε συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, δημιουργία χώρων στα σχολεία (βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια) συντήρηση και επισκευή εξωτερικών χώρων, υγιεινή των σχολείων καθώς και κάλυψη εκτάκτων αναγκών (φωτοτυπικά, κλιματιστικά κλπ.).

Με δεδομένο ότι αναλαμβάνουν πλέον τα καθήκοντά τους οι νέοι διευθυντές, τόσο ο κ. Παναγιωτάρας όσο και ο κ. Κωνσταντούλας παρουσίασαν το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της Σχολικής Επιτροπής, καθώς και τις άμεσες υποχρεώσεις που πρέπει να εκτελεστούν εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ανάλογη ήταν και η συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ακολούθησε, υπό την προεδρία του κ. Αβραάμ Μπούρα, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους τους διευθυντές για την συνεργασία που είχαν και γνωρίστηκε με τους νέους, στους οποίους ευχήθηκε καλή θητεία και τους ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής.

Περισσότερα Νέα