Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Πύργου. Αναφορές στο εργοστάσιο Ξυστρή, Ποδηλατόδρομους κλπ

24 Ιουλίου - 17:11 Τοπικά

Την Τρίτη 29-11-2016 και ώρα 17.30, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης παρουσία εκπροσώπων συλλόγων, σωματείων και φορέων του Δήμου Πύργου, όπως έχουν οριστεί με την με αριθμό 342/31-10-2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: ΨΠΣΛΩ17-ΦΟ7). Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρεία του Δημάρχου κου Γαβρίλη Λιατσή.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανα.Σ.Α.» Τάκης Αντωνακόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης  «Αναγένεσις στο Δήμο Πύργου» Χάρης Μιχαλακόπουλος.

Επίσης, παραβρέθηκαν: Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πύργου Χάρης Αντύπας, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Σκαρτσιάρης, Βασίλειος Σεϊντής, Διονύσιος Μπέλτσος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτριος Μεσσαλάς.

Θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του Δήμου Πύργου οικονομικού έτους 2017. Για το λόγο αυτό στη συνεδρίαση παρευρίσκονταν και οι Δ/ντες των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Πύργου και συγκεκριμένα ο Δ/ντης Προγραμματισμού Άρης Φιλιππόπουλος, Ο Δ/ντης Οικονομικών Γιάννης Αλεξανδρόπουλος και η Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφία Γούργουρα.

Η συζήτηση, πέραν του τεχνικού προγράμματος, το οποίο παρουσίασε ο Δ/ντης Προγραμματισμού Άρης Φιλιππόπουλος, επεκτάθηκε και σε διάφορα άλλα θέματα με τη συμμετοχή και τις εποικοδομητικές και ρεαλιστικές προτάσεις των παρευρισκομένων. Τις απόψεις τους κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο Αργύρης Σαλπέας, ο Νίκος Παναγιωτακόπουλος από το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Γεώργιος Βεργόπουλος από τη ΔΙΑΘΛΗΣΗ, ο Κων/νος Πέππας, ο Νίκος Διάκος από την Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, ο Σταύρος Τσιπολίτης από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γενικού Λυκείου, ο Διονύσιος Μαντάς από  τον Ποδηλατικό Τριαθλητικό Σύλλογο Πύργου «ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ» κ.α.

Ο Νίκος Δουφεξής έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα του εργοστασίου ΞΥΣΤΡΗ και τη δυνατότητα των εγκαταστάσεων.

Κατά τη συνεδρίαση επικράτησε άριστο πνεύμα συνεργασίας και ανταλλαγής προτάσεων / απόψεων.

Περισσότερα Νέα