Συνεδρίαση της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας: Να σταθούμε κοντά στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές

24 Ιουλίου - 16:29 Τοπικά

Τα νέα  προβλήματα και οι συνθήκες που επικράτησαν στην Ηλεία μετά τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών αποτέλεσε – μαζί με τα θέματα της πολιτικής – επικαιρότητας το αντικείμενο συζήτησης, αλλά και έντονου προβληματισμού κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας.

 Στο θέμα των πυρκαγιών ειδικότερα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο Πρόεδρος της  ΔΕΕΠ Χρήστος Γαβράς ο οποίος και είχε αναλυτική ενημέρωση για το τι είχε συμβεί, και τόνισε ότι όλα τα στελέχη της ΝΟΔΕ όπως και γενικότερα οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος στο Νομό θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό των πληγέντων, και στη βάση αυτή να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια για να στηριχθούν ακολούθως, οι πληγείσες περιοχές που κάηκαν. 

Αυτές οι φωτειές «ξύπνησαν μνήμες» από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 δήλωσε ο κ. Γαβράς και πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο η ασυνειδησία ή ακόμη και η συνειδητή επιλογή από εμπρηστικές ενέργειες αν αποδειχθεί  κάτι τέτοιο να καταστρέφει το περιβάλλον που είχαμε βιώσει με τραγικό τρόπο την πύρινη λαίλαπα τα προηγούμενα χρόνια. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος που έκανε αναλυτική αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις ενώ απάντησε και σε ερωτήματα για την πολύκροτη υπόθεση «Παπαγγελόπουλου» αφού ο ίδιος υπήρξε βασικό και ουσιαστικό μέλος της Επιτροπής που ερεύνησε όλα τα στοιχεία της όπως και τις μαρτυρίες που έγιναν στο πλαίσιο αυτή της έρευνας. 

Συμμετείχε επίσης και η πολιτευτής της ΝΔ Μαριάννα Σταθοπούλου που μίλησε για επίκαιρα τοπικά ζητήματα πολλά από τα οποία συνδέονται και με τα προβλήματα που δημιούργησε ο  Covid – 19  ενώ επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας με τη ΝΟΔΕ για την ανάπτυξη διαφόρων πρωτοβουλιών. 

Στο κάλεσμα της ΔΕΕΠ ανταποκρίθηκε και ήταν στη συνεδρίαση ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας Γιώργος Σύρμος ο οποίος αναφέρθηκε σε δράσεις, παρεμβάσεις και στόχους που είχε θέσει η Περιφέρεια, και στους άξονες που ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, έχει οριοθετήσεις για μια αναπτυξιακή τροχιά παρά τις δυσκολίες που εξ’ αντικειμένου υπάρχουν. 

Παρευρέθηκε τέλος και η τομεάρχης της ΝΔ Πηνελόπη Μωϋσιάδου που αντήλλαξε απόψεις με τα μέλη της ΔΕΕΠ πάνω σε θέματα περαιτέρω οργάνωσης και συντονισμού.

Περισσότερα Νέα