Συνελήφθησαν δύο άτομα σε Τραγανό και Καβάσιλα για διακεκριμένες κλοπές και φθορές

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δέκα κλοπές αυτοκινήτων και καταστημάτων, σε περιοχές της βόρειας Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (8-5-2015) το μεσημέρι στο Τραγανό και στα Καβάσιλα Ηλείας, από αστυνομικούς Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δύο ημεδαποί άνδρες,  ηλικίας 32 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα -δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δράστες είχαν διαπράξει από τις (27/4/2015) μέχρι και τις (7/5/2015), σε περιοχές της βόρειας Ηλείας  (3) κλοπές αυτοκινήτων καθώς και (7) κλοπές σε διάφορα καταστήματα ( μίνι μάρκετ, οπωροπωλείο, ενδυμάτων, πρατήριο υγρών καυσίμων και άλλα υγειονομικού ενδιαφέροντος).

Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης, οι δράστες είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία, δρώντας κυρίως νυχτερινές ώρες  σε περιοχές της βόρειας Ηλείας, όπου αφαιρούσαν αυτοκίνητα από τους ιδιοκτήτες τους και τα χρησιμοποιούσαν ως μέσα για την μετάβαση τους και την διαφυγή τους από τους τόπους των κλοπών.

Με τα κλεμμένα αυτοκίνητα μετέβαιναν στα καταστήματα, παραβίαζαν τις θύρες ή τα παράθυρα αυτών και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα από τις ταμειακές μηχανές, και εμπορεύματα (τσιγάρα, ενδύματα κ.α.).

Στη συνέχεια εγκατέλειπαν τα αυτοκίνητα σε διάφορες αγροτικές οδούς, αφού προηγουμένως είχαν προκαλέσει φθορές σε αυτά.

Τα τρία αυτοκίνητα που είχαν αφαιρεθεί από τους ιδιοκτήτες τους, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς των τοπικών αστυνομικών Τμημάτων και αποδόθηκαν σε αυτούς.

Από την προανάκριση που ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, προέκυψε ότι το χρηματικό ποσό και τα εμπορεύματα που είχαν αφαιρέσει οι δράστες καθώς και οι φθορές που είχαν προκαλέσει στα καταστήματα, ανέρχονται συνολικά στο ποσό των (7.380) ευρώ.

Κατά την εξερεύνηση ενός εκ των οχημάτων που είχαν κλαπεί οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Περισσότερα Νέα