Συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης από τον Τάκη Αντωνακόπουλο: “Η τελική εξέλιξη σε ένα μεγάλο ψέμα“

15 Νοεμβρίου - 09:53 Τοπικά

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος αναφερόμενος σε θέματα της επικαιρότητας του Δήμου.

Όπως άλλωστε επεσήμανε: «Όπως είναι γνωστό, η νυν δημοτική αρχή συνεχίζει μέχρι τις 31/12, ασκεί τα καθήκοντα της στο διάστημα αυτό, κι έχει την ευθύνη έως τότε. Υπάρχουν τα μεγάλα έργα στην πόλη που βρίσκονται σε εξέλιξη κι ολοκληρώνονται, υπάρχουν άλλα όπως μεταξύ άλλων, η ολοκλήρωση των εργασιών βυθομέτρησης-διασκόπησης-χαρτογράφησης του Λιμένα Κατακόλου, όπου μετά την επεξεργασία του υλικού παραδίδεται από τον ανάδοχο και η σχετική μελέτη (για να σταματήσουν και κάποια απολύτως ψευδή πράγματα που είχαν ακουστεί σχετικά), η υπογραφή της σύμβασης για τις απαραίτητες νομιμοποιήσεις στο λιμανάκι της Σκαφιδιάς, η άμεσα επερχόμενη υπογραφή της δανειακής σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την υλοποίηση αστικών παρεμβάσεων στην ανατολική πλευρά της πόλης με 1,5 εκ. ευρώ για την οδό Ολυμπίων. Κι άλλα ακόμα, που θα αναφερθούμε σε αυτά τις επόμενες μέρες».

«Άλλη μια κραυγαλέα απόδειξη της βιομηχανίας λάσπης που είχε στηθεί…»

Ακολούθως ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε πως: «Η δική μας πολιτική είναι ρεαλισμού και αλήθειας κι έχουμε πάντα και τις αντίστοιχες αποδείξεις. Πρέπει όμως στην προκειμένη περίπτωση να παρουσιάσω και την τελική εξέλιξη για ένα μεγάλο ψέμα. Από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών εκδόθηκε μια ακόμα απόφαση επί αίτησης ακύρωσης που είχε κάνει ο κ. Καννής κατά του Δήμου Πύργου και ζητούσε την ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για το έργο του 1.400.000 ευρώ. Ο ίδιος ο προσφεύγων κ. Καννής παραιτήθηκε τελικά από την εκδίκαση της αίτησης, πριν καν συζητηθεί. Αφού άλλωστε είχαν προηγηθεί ως γνωστόν για το θέμα αυτό, κι οι αποφάσεις των ανώτατων οργάνων, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και άλλη απορριπτική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, όπου είχε γίνει προσφυγή επί της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα. Όταν λοιπόν είδαν πως έχασαν κατά κράτος όλες τις προηγούμενες σχετικές υποθέσεις, αποσύρθηκαν από αυτή την τελευταία. Έκαναν πίσω, σε ένα ακόμα παράδειγμα …αξιοπρέπειας! Μια ακόμα απόδειξη, πως όλα αυτά που έγιναν γύρω από την υπόθεση αυτή, δεν έπρεπε από την αρχή να ξεκινήσουν και να γίνουν! Πρόκειται επίσης για άλλη μια κραυγαλέα απόδειξη της βιομηχανίας λάσπης που είχε στηθεί στην πόλη μας κι η οποία σε κάποιους …χρησίμευσε στις εκλογές!

Είμαι πολιτικό ον, ρεαλιστής και δραστήριος. Φεύγουμε μπροστά. Δεν μένουμε στην εμπάθεια, αλλά σίγουρα πολλές φορές χρειάζεται να αποδεικνύεται και στη ζωή ή και στα δικαστήρια, ποιος έχει δίκιο. Ήδη αποδεικνύονται πράγματα και θα αποδειχθούν κι άλλα. Δυστυχώς όμως, κυρίως θα αποδειχθεί το τραγικό λάθος που έκανε μια μερίδα πολιτών να παρασυρθεί από ψεύδη και συκοφαντίες. Υπάρχουν και κάποιοι “παράγοντες” που ήξεραν αυτά, όμως αυτοί δεν έκαναν λάθος αλλά συνειδητά στήριξαν αυτές τις καταστάσεις. Αυτοί άλλωστε ξέρουν ανάλογα από το παρελθόν… Ήρθαν σε μας εκβιαστικά κάποιοι, όπως ο εκδότης τοπικής εφημερίδας καθώς και ιδιοκτήτης άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων – που για τις κινήσεις του και τα μηνύματα του ήδη κατέθεσα στον Εισαγγελέα, κι έχω γίνει όλη την τετραετία δέκτης τέτοιων μηνυμάτων, γι’ αυτό ζήτησα να ανοίξει το κινητό μου. Να δουν όλοι πως λειτουργεί αυτό το “παρασύστημα” στην Ηλεία και το οποίο δυστυχώς παρασύρει κάποιους κάνοντας θύματα να συστρατεύονται με τους θύτες και μετά να πανηγυρίζουν μαζί… Να τα δει όλος ο κόσμος και να καταλάβει και την ηθική διάσταση αυτών των ανθρώπων…».   

«Νέα μηνύματα που δεν μας αφορούν…»

«Βλέπετε ακόμα και τώρα, αυτές τις μέρες, κάποια δημοσιεύματα σε τοπικό έντυπο, γενικά για ελέγχους, για Ελεγκτικό Συνέδριο κ.τ.λ., και προσπαθούν πάλι να μας στείλουν κάποια …μηνύματα. Τους λέω πως δεν μας αφορούν αυτά τα …μηνύματα. Αυτούς μόνο μπορεί να αφορούν. Άλλωστε εμείς έχουμε βάλει επί των ημερών μας όλα τα συστήματα ελέγχου (και εσωτερικού και διαχειριστικού), ενώ με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών είδατε όλοι και τους χρεωκοπημένους δήμους στη χώρα και αυτούς που έχουν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Εμείς θα παραδώσουμε στη νέα δημοτική αρχή χρηματικό πλεόνασμα περίπου 10 εκατ. ευρώ. Όπως ήδη ενημερώθηκε σχετικά η νέα δημοτική αρχή και δια εγγράφου της διευθύντριας των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μας. Εκ των οποίων, τα περίπου 4 εκατ. ευρώ θα είναι ελεύθερα για να τα χρησιμοποιήσουν για όποια έργα κρίνουν αυτοί.

Όλα τα μεγάλα έργα μας έχουν διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από μεγάλα ταμεία, όπως το ΕΣΠΑ, το “Αντώνης Τρίτσης”, το “Πράσινο Ταμείο”, κ.τ.λ. Μέσα σε αυτά και το έργο της ανάπλασης της οδού 28ης Οκτωβρίου που απολύτως ψευδώς και προβοκατόρικα γράφτηκε πριν λίγες μέρες ότι σταμάτησε και “παγώνει”…

Δεν υπάρχει επίσης κανένα πρόβλημα με την πληρωμή των στερεών απορριμμάτων στον ΦΟΔΣΑ, όπου αναλογικά έχουμε κάνει την καλύτερη ρύθμιση για την αποπληρωμή του. Έχουν κάνει ρυθμίσεις όλοι οι Δήμοι του Νομού, μέσω των ΚΑΠ. Κι έτσι γίνεται η αποπληρωμή, σε μια φυσιολογική ροή. Δεν υπάρχει λοιπόν ούτε πρόβλημα, ούτε αδυναμία πληρωμής. Δεν θέλω τώρα να αναφέρω επακριβώς κι ότι μέχρι το 2019 που ήρθαμε εμείς, δεν είχε πληρωθεί σχεδόν καθόλου για μια πενταετία ο ΦΟΔΣΑ, οπότε ήδη υπήρχε από τότε μεγάλο χρέος ύψους 1 εκατ. ευρώ».

«Θα ασχοληθούμε με σημαντικά και κεντρικά ζητήματα και τις επόμενες μέρες»

«Κάποιοι διατεταγμένοι και έμμισθοι λασπολόγοι, συνεχίζουν και μετεκλογικά τα ψεύδη και τις συκοφαντίες. Δηλώνω πως από εδώ και πέρα, η απάντηση σε αυτούς θα είναι πρώτα απ’ όλα μηνύσεις και αγωγές! Ανέχτηκα πολλά επί τέσσερα χρόνια, κι είχαμε τη λογική πως προείχε το έργο της δημοτικής αρχής κι όχι η ανάλωση της σε άνοιγμα τέτοιων δικαστικών υποθέσεων. Τώρα όμως αυτό αλλάζει.

Εμείς μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες (πανδημίας, υποχρηματοδότησης, έλλειψης προσωπικού) αφήσαμε έργα 22 εκατ. ευρώ που είτε ήδη έγιναν, είτε υλοποιούνται, αφήσαμε τη μεγάλη πολιτιστική ανάταξη κι ανάταση της πόλης μας μαζί με θεσμούς και συλλογικότητες, αφήσαμε την αναπτυγμένη κοινωνική πολιτική μας, καθώς και άλλα, όμως από μια μερίδα πολιτών κρίθηκε πως έχουν μεγαλύτερη σημασία η … “κλειδαρότρυπα”, η προσωπική ζωή του καθενός, ένας διορισμός που δεν έγινε – κι ενώ δεν μπορούσε να γίνει – μια κλάρα που δεν κόπηκε, κι άλλα μικρά έως και ευτελή. Θέματα που για κάποιους γίνονται …τεράστια και γίνονται ταυτόχρονα και κριτήρια με τα οποία λαμβάνονται οι μεγάλες αποφάσεις σε αυτή την πόλη, όπως κι οι εκλογικές. Συνεπικουρούμενοι από αυτούς που πληρώνουν για τη διάδοση και υπερίσχυση τέτοιων κριτηρίων, καθώς κι από “παράγοντες” που απομυζούν δημόσιο χρήμα …σφιχταγκαλιασμένοι με συγκεκριμένα αυτοδιοικητικά σχήματα.     

Θα ασχοληθούμε με σημαντικά και κεντρικά ζητήματα και τις επόμενες μέρες. Να πω από τώρα ότι ένα από αυτά θα είναι το λατομείο (στον Ελαιώνα). Τα προηγούμενα χρόνια το λατομείο είχε λεηλατηθεί! Θα κάνω αναφορά επ’ αυτού σε όλες τις Ελεγκτικές αρχές. Επί των ημερών μας βάλαμε μια τάξη. Πιστοποιήσαμε το προιόν για να μπορεί να πωλείται ακριβότερα, είχαμε εισπράξεις από τις ποσότητες που πωλούνταν, ενώ στο παρελθόν υπήρχαν ασύδοτες και χαριστικές καταστάσεις! Όταν πωλούσαν μόλις 5 λεπτά το κυβικό, όταν δεν πιστοποιούσαν το χαλίκι για να το δίνουν όσο χαμηλά ήθελαν, όταν έδιναν τεράστιες ποσότητες σε κολλητό τους εργολάβο χωρίς να εισπράττουν χρήματα! Καθώς κι άλλες καταστάσεις που φαίνεται να ετοιμάζονται με πρόσωπα επανερχόμενα από το παρελθόν και με συγκεκριμένη σχέση με κατασκευαστική εταιρία…

«Μια …πρόωρη έναρξη αποχής»

«Υπάρχει μια τάση στην πόλη κάθε δέκα – δεκαπέντε χρόνια να έρχονται στο προσκήνιο πρόσωπα από το παρελθόν. Π.χ. έγινε το 2014 με τον κ. Λιατσή, έγινε και τώρα με την παρέα του κ. Παρασκευόπουλου (που πρώτος πανηγύριζε το βράδυ των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου…). Υπάρχουν συνδετικοί κρίκοι προσώπων, μέσω των δικαστηρίων και των κατηγορητηρίων για κακουργήματα. Να φέρω ένα παράδειγμα, πως αυτή την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου είχαν δίκη στην Πάτρα για κακουργήματα ο κ. Παρασκευόπουλος και ο κ. Παναγόπουλος. Και κατά …σύμπτωση ο τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος πήρε απόφαση να ξεκινήσει απεργία–αποχή από τις 15 Νοεμβρίου ενώ οι άλλοι Σύλλογοι όπως αποφάσισε η Ολομέλεια τους θα κάνουν γενική αποχή από όλες τις δίκες στις 16 και 17 Νοεμβρίου… Τα μέλη του τοπικού Συλλόγου λοιπόν ξεκινούν νωρίτερα και θα είναι και …τυχεροί οι κατηγορούμενοι να πάρουν αναβολή στη δίκη τους…  

Εγώ μπορώ και μιλάω άνετα και ελεύθερα. Στην πολιτική δεν πρέπει κανείς να χάνει τον εαυτό του και να μην είναι ο ίδιος. Παραμένω ειλικρινής, αληθινός και ξάστερος! Το λάθος και το άδικο θα το καταγγέλω! Και σε όποιους αρέσει αυτό! Δεν είμαι καριερίστας, έχω κάνει κι άλλα σημαντικά πράγματα στη ζωή μου, που κάποιοι οι οποίοι φθονούν, δεν θα κάνουν ούτε το ένα …εκατοστό! Υπάρχουν κάποιοι που βρίσκουν στις εκλογές ευκαιρία να βγάζουν φθόνο, εμπάθεια και διαστροφική αντίληψη της πραγματικότητας. Άλλοι μπορεί να μην το καταλαβαίνουν αυτό, εγώ όμως το καταλαβαίνω. Είμαι ελεύθερος και μπορούν να με φοβούνται άνθρωποι και του παρασκηνίου καθώς και της υποκρισίας, οι λεγόμενοι Φαρισαίοι και Ιησουϊτες!».

Περισσότερα Νέα