Συνεργασία Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

   Εθιμοτυπικό αλλά και ενημερωτικό χαρακτήρα είχε η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος Αρχιπύραρχο Νίκο Ρουμελιώτη, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχο Βασίλη Σολδάτο και τον Διοικητή της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Αντιπύραρχο Γιώργο Κωνσταντακόπουλο.

   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ένας σύντομος απολογισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο, σχετικά με τις πρωτοβουλίες και δράσεις πυροπροστασίας που έχει αναλάβει και υλοποιεί, με ιδία μέσα, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Μια από αυτές αφορά , σε καθαρισμούς και αποψιλώσεις κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου, όπου υπάρχει ανάγκη, αλλά και σε σημεία που υποδεικνύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, προκειμένου, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, να μην υπάρξει πρόβλημα πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων. Αυτό άλλωστε, είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει και την ειδική σύσκεψη που συγκάλεσε προ λίγων εβδομάδων ο κ. Γιαννόπουλος, σχετικά με τους παραλιακούς οικισμούς και δη για την πυκνοκατοικημένη περιοχή του Αγίου Ηλία, στην οποία, ο κ. Ρουμελιώτης, γνωστοποίησε πως θα κάνει αυτοψία, προκειμένου να έχει ιδία εικόνα και άποψη.

  Στο υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος στην Περιφέρεια και εν προκειμένω στην Ηλεία, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο κ.Ρουμελιώτης, αφενός λόγω της ενίσχυσης του μηχανοκίνητου στόλου και των εποχικών πυροσβεστών που έχουν προστεθεί στο έμψυχο δυναμικό και αφετέρου λόγω της επικείμενης (σ.σ από 1η Ιουλίου) λειτουργίας των δυο Πυροσβεστικών Κλιμακίων στη Δίβρη και στην Ανδρίτσαινα, καλύπτοντας το ορεινό «τόξο» της Ηλείας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην από αέρος «θωράκιση», καθώς ήδη στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας έχουν σταθμεύσει δυο αεροσκάφη Canadair, δυο PZL και το ελικόπτερο Erickson, η αποτελεσματικότητα των οποίων αποδείχθηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, προ λίγων ημερών.

   Η άριστη συνεργασία των δυο πλευρών, για την οποία έκανε ιδιαίτερο λόγο και ο κ. Σολδάτος, θα συνεχιστεί, όχι μόνο σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς αλλά και στο πλαίσιο της πρόληψης, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

   Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Επιπυραγός Χρυσόστομος Χριστοφής και ο Υποπυραγός Δημήτριος Αλεξόπουλος.

Περισσότερα Νέα