Συνεργασία του Φωκίωνα Ζαΐμη με εκπροσώπους των Ρομά

24 Ιουλίου - 16:43 Τοπικά

Συνάντηση με εκπροσώπους των Ρομά είχε στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ζαίμης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διοίκησης Ομοσπονδίας Πατρών, Γιάννη Θεοδωρόπουλο, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών και Νεολαίας Ρομά κάτω Αχαΐας και ειδικό γραμματέα της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ», Αντώνιο Μπατζαλή.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα των Ρομά και ιδιαίτερα των νέων και των γυναικών στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν οι φορείς εκπροσώπησης των Ρομά.

Έμφαση δόθηκε σε προγράμματα επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα στον τομέα των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, τα οποία μπορούν να προσφέρουν σημαντικές λύσεις στο ζήτημα απασχόλησης των Ρομά και ιδίως των νέων.

Επιπλέον δε, ο κ. Ζαίμης διαβεβαίωσε, ότι στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2021-2027) θα εξεταστούν στοχευμένες παρεμβάσεις και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες προκειμένου να επιλυθούν και άλλα χρόνια προβλήματα σε ζητήματα υποδομών υγιεινής, αλλά και εκπαίδευσης.

Περισσότερα Νέα