ΣΥΡΙΖΑ Αμαλιάδας: Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της 4μηνης αναστολής στη Μαιευτική της Αμαλιάδας

24 Ιουλίου - 17:17 Τοπικά

Οι προηγούμενες Κυβερνητικές Επιταγές και το όραμα της Συρρίκνωσης της Δημόσιας Υγείας, έφεραν στο χείλος του γκρεμού δια μέσω της εγκατάλειψης και της απαξίωσης τις δομές υγείας, μέσα στις οποίες εντάσσεται και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο σήμερα με απόφαση του υπό αποχώρηση Διοικητή Νοσοκομείου Ηλείας κου Δημόπουλου να αποφασιστεί η τετράμηνη αναστολή λειτουργίας της Μαιευτικής Κλινικής λόγω έλλειψης Ιατρικού Προσωπικού και υπολειτουργίας της, και μεταφορά του ενός ενεργού γυναικολόγου στην μαιευτική Κλινική του Πύργου, με μοναδική λειτουργία μόνο αυτής της κλινικής.

Μας βρίσκει κάθετα αντίθετους το μέτρο της τετράμηνης αναστολής λειτουργίας της κλινικής, ένα μέτρο που μπορεί να οδηγήσει στην μόνιμη υποβάθμιση του Νοσοκομείου.

Καθήκον μας είναι να αγωνιστούμε για την προάσπιση του δικαιώματος της τοπικής κοινωνίας για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες υγείας των κατοίκων της περιοχής, όπως τόσα χρόνια έκανε.

Ζητάμε άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να λειτουργήσει το Νοσοκομείο κατά τον καλύτερο τρόπο.

Άμεση τροφοδοσία σε ιατροχειρουργικό και φαρμακευτικό υλικό.

Άμεσος διορισμός διοικητή.

Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το Νομό.

Περισσότερα Νέα