ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Απάντηση στην τοπική ΝΔ – Ας δούμε, λοιπόν, τα στοιχεία!

24 Ιουλίου - 16:26 Τοπικά

Χρειάζεται πολύ θράσος για να μιλά η ΝΔ για την κατάσταση στην υγεία. Όλοι γνωρίζουν τι παρέδωσε το 2015 η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Ένα σύστημα υγείας σε αποσύνθεση, βουτηγμένο στα χρέη, που εξυπηρετούσε μόνο τους “ημέτερους”, με 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες.

Μέσα από χιλιάδες δυσκολίες, σε μια κατεστραμμένη και χρεοκοπημένη χώρα, έγιναν πολλά. Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία του ΕΣΥ, το ξαναστήσαμε στα πόδια του, με περισσότερο προσωπικό, με αντικατάσταση όσο ήταν εφικτό του ξεπερασμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, με νέους αξονικούς τομογράφους σε 19 νοσοκομεία, μεταξύ αυτών και στο νοσοκομείο Πύργου, με διαφανή διαδικασία επιλογής επικουρικού προσωπικού.

Εγκαινιάσαμε τον ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο Πύργου. Επαναλειτουργήσαμε τα ξεχασμένα και κλειστά ΚΕΦΙΑΠ. Φροντίσαμε για την ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονομία των δομών υγείας.

Διώξαμε τους εργολάβους  από τα νοσοκομεία, προσελήφθησαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι με κανονικές συμβάσεις, αξιοπρεπείς μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι εργολάβοι, μεταξύ αυτών και παράγοντες της τοπικής ΝΔ, που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα στα νοσοκομεία μας, έχουν κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένοι!

Αυτά είναι μερικά σημεία από την κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία, σε συνθήκες μνημονίων. Προφανώς, υπήρξαν και λάθη και αστοχίες, τα οποία να είστε σίγουροι ότι δεν θα επαναληφθούν την επόμενη φορά, όταν ο λαός θα καλέσει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί τα νέα ερείπια της Δεξιάς.

Αμέσως μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018, ξεκίνησαν οι προκηρύξεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προκηρύξεις τις οποίες η ΝΔ πάγωσε!

Στο ΕΣΥ εργάζονται σήμερα 5.000 λιγότεροι εργαζόμενοι από το 2019. Στις προκηρύξεις γιατρών η Ηλεία «ξεχάστηκε». Πόσο πρέπει να περιμένουμε από το «επιτελικό» σας κράτος την έγκριση του μαγνητικού τομογράφου, που ο ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε για το νοσοκομείο του Πύργου; Πόσο πρέπει να περιμένουμε για την ολοκλήρωση της μονάδας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στα Κρέστενα; Γιατί η 6η ΥΠΕ επιχείρησε να προσλάβει πυρηνικούς γιατρούς σε ανύπαρκτα τμήματα;

Όσο για τον αριθμό εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πύργου, δυστυχώς για εσάς, τα δημοσιευμένα επίσημα στοιχεία, τα δικά σας στοιχεία, είναι αμείλικτα: Μεταξύ 2015 και 2019, οι εργαζόμενοι συνολικά αυξήθηκαν κατά 23,7% (από 409 σε 506) και οι γιατροί κατά 50% (από 52 σε 78). Είναι, επομένως, σαφές ποιος κάνει μικροπολιτική, ποιος λέει ψέματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τη ΜΕΘ με 5 μόνιμους γιατρούς, με μια προκηρυγμένη θέση και με ανανεωμένο εξοπλισμό. Η ΝΔ, παρά την πανδημία και παρόλο που έχουμε 3 παραιτήσεις αυτό το διάστημα, δεν προκήρυξε ούτε μια θέση!

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Αλλά αυτά δεν απασχόλησαν ποτέ την Δεξιά. Το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η τοποθέτηση διοικητών στα νοσοκομεία με κριτήριο πόσες ψήφους «φέρνει» ο καθένας.

Αλλά και μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, όταν έγινε επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση του ΕΣΥ, αδιαφόρησαν πλήρως και δεν αξιοποίησαν τον χρόνο που τους έδωσαν οι πολίτες. Άφησαν να περάσει το καλοκαίρι χωρίς να κάνουν τίποτα. Και τώρα που η κατάσταση τους έχει ξεφύγει θέλουν να μας πείσουν ότι “φταίνε οι πολίτες”!

Όσο, όμως, και να σας στηρίζουν τα κανάλια της λίστας Πέτσα, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Δεν είναι όλα επικοινωνία κύριοι. Στην πραγματική ζωή τα έχετε κάνει θάλασσα!

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας – Ομάδα Υγείας

Περισσότερα Νέα